Πολιτική

Νίκος Δένδιας: Συνάντηση με τον πρόεδρο της ΓΣ του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη

Για τις τρέχουσες γεωπολιτικές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και στην Ουκρανία συνομίλησε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, με τον πρόεδρο της ΓΣ του ΟΗΕ, Σάμπα Κορόσι.

Ο κ. Δένδιας πραγματοποιεί σειρά επαφών στο περιθώριο της Εβδομάδας Υψηλού Επιπέδου της 77ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Έλληνας υπουργός συνεχάρη τον πρόεδρο της ΓΣ για την εκλογή του, ενημερώνοντας τον για τις διάφορες υποψηφιότητες που έχει θέσει η Ελλάδα σε διεθνείς οργανισμούς. Σε αυτό το πλαίσιο, αντάλλαξαν απόψεις και για τη προστασία του περιβάλλοντος, με τον κ. Δένδια να ενημερώνει τον πρόεδρο της ΓΣ για τη Διάσκεψη «Our Ocean Greece 2024» που θα φιλοξενηθεί στην Ελλάδα.

 

Στη συνέχεια, ο ΥΠΕΞ μετέβη στην Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στον ΟΗΕ, όπου πραγματοποίησε συνάντηση με τον ομόλογο του από το Πράσινο Ακρωτήρι. Μάλιστα, οι δυο πλευρές υπέγραψαν μνημόνιο για πολιτικές διαβουλεύσεις, γεγονός που συνιστά την πρώτη διακρατική συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών. Υπενθυμίζεται, ότι ο κ. Δένδιας είχε επισκεφτεί το Πράσινο Ακρωτήρι, χωρίς, όμως, να καταφέρει να πραγματοποιήσει καμία από τις προγραμματισμένες επαφές του, καθώς ο πόλεμος που ξέσπασε στην Ουκρανία τον είχε αναγκάσει να γυρίσει εσπευσμένα πίσω στην Αθήνα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Τον Στέργιο Καλπάκη προτείνει για γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ ο Σωκράτης Φάμελλος
Για την θέση του γραμματέα αναμένεται να προτείνει τον πρώην εκπρόσωπο τύπου Στέργιο Καλπάκη, για εκπρόσωπο Τύπου τον Κώστα Ζαχαριάδη ενώ για την θέση της αναπληρώτριας γραμματέως του κόμματος, την Αναστασία Σαπούνια
Ο Στέλιος Καλπάκης 2
Ανδρουλάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Ο κ. Σημανδράκος έστειλε δύο επιστολές στο Μαξίμου, το αυτί του Πρωθυπουργού άκουσε τίποτα;»
«Τα γνώριζε και τα επέτρεψε μία ''γαλάζια'' συμμορία που έχει καταληστεύσει τους ευρωπαϊκούς πόρους», είπε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για τον Πρωθυπουργό
Νίκος Ανδρουλάκης