Ελλάδα

Έβρος: «Ξεγυμνώνουν» τους Τούρκους οι 92 μετανάστες – «Έτσι μας οδήγησαν στην Ελλάδα»

Να συνέλθουν από τον εξευτελισμό που υπέστησαν προσπαθούν οι 92 μετανάστες που βρέθηκαν γυμνοί και με τραύματα από τις ελληνικές αρχές στον Έβρο.

Οι μετανάστες έχουν περιγράψει στις ελληνικές αρχές πως οι Τούρκοι τους συνέλαβαν ενώ οι ίδιοι προσπαθούσαν να μπουν παράνομα στην Ελλάδα και ότι τους οδήγησαν όλους σε ένα σημείο ενώ προέρχονται από διαφορετικές εθνικότητες ομάδες.

Εκεί λοιπόν αφού άρχισαν να τους κοροϊδεύουν, εμφανίστηκαν Τούρκοι στρατοχωροφύλακες οπλισμένοι οι οποίοι τους οδήγησαν στο ποτάμι, τους πήραν τα χρήματα, τα κινητά τηλέφωνα και ό,τι προσωπικά αντικείμενα είχαν. Στη συνέχεια τους ανάγκασαν να γδυθούν και να επιβιβαστούν σε βάρκες όπου τους περίμεναν Τούρκοι δουλέμποροι και τους οδήγησαν στην ελληνική όχθη του Έβρου όπου εντοπίστηκαν από τις ελληνικές αρχές.

Όπως έλεγαν δεν πίστευαν ποτέ ότι θα βίωναν έναν τέτοιο εξευτελισμό, ενώ ανάμεσά τους υπάρχουν και επτά ασυνόδευτα ανήλικα τα οποία υπέστησαν και αυτά την ίδια διαδικασία.

Οι ελληνικές αρχές, πάντως, είναι σε επιφυλακή καθώς υπάρχουν βίντεο που δείχνουν μετανάστες να συσσωρεύονται στα σύνορα πολύ κοντά με την Ελλάδα, ωστόσο, εξετάζεται η γνησιότητά τους και κατά πόσο είναι τωρινά.

«Μας είπαν να βγάλουμε τα ρούχα μας και μας είπαν να περάσουμε απέναντι», λέει μετανάστης στον Alpha που έζησε ανάλογο περιστατικό και συμπληρώνει πως «η τουρκική χωροφυλακή και συνοριοφυλακή μας φέρθηκε πολύ άσχημα, δεν μας άφησαν ούτε ρούχα, ούτε παπούτσια».

Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που οι Τούρκοι προσπαθούν να εργαλειοποιήσουν το μεταναστευτικό προβάλλοντας συνεχή fake news.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Τι ισχυρίζεται η γνωστή δημοσιογράφος που έβρισε και απείλησε αστυνομικούς μετά από έλεγχο αλκοτέστ στην Αττική Οδό
«Η δημοσιογράφος αισθάνθηκε ότι υπήρξε κατάχρηση εξουσίας από την πλευρά των αστυνομικών και παραδέχτηκε ότι είπε κουβέντες που δεν θα έπρεπε να πει», λένε από το περιβάλλον της
Περιπολικό της Ελληνικής Αστυνομίας
Άγρια συμπλοκή με μαχαίρια μεταξύ 10 ατόμων σε μπαρ στο Μουζάκι Καρδίτσας – 3 άτομα μεταφέρθηκαν σε κέντρα υγείας
Στο σημείο έσπευσαν και αστυνομικές δυνάμεις από την Καρδίτσα, ενώ το Αστυνομικό Τμήμα Μουζακίου διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό του ατόμου που έφερε μαχαίρι
Ασθενοφόρο
Σορός άνδρα βρέθηκε σε παραλία της Μαγνησίας - Εξετάζεται αν ανήκει στον Αυστριακό τουρίστα που αναζητείται 40 ημέρες
Η σορός μεταφέρθηκε με σκάφος του λιμενικού σώματος στο λιμάνι του Καμαρίου ώστε να παραδοθεί στις αρχές για να γίνουν εξετάσεις που θα δείξουν την ταυτότητά του
Ασθενοφόρο
Ανοίγει ξανά το «παραδικαστικό 2»: Γιοσάκης, Ευσταθίου και Μαντούβαλος πάλι στο εδώλιο
Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο το 2019 είχε καταδικάσει τους κατηγορούμενους σε πολυετείς ποινές κάθειρξης, ωστόσο η έφεσή τους είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα και κανείς δεν είχε οδηγηθεί στη φυλακή
Ο πρώην αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης στον Άρειο Πάγο συνοδεία αστυνομικών 7