Πολιτική

Μάκης Βορίδης: Με τη συναίνεση των βιαστών ανηλίκων ενδεχόμενος χημικός ευνουχισμός

Διευκρινίσεις σχετικά με τα όσα είπε για τον χημικό ευνουχισμό παιδεραστών και παιδόφιλων έσπευσε να δώσει ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βοριδής, από την πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

Ο Μάκης Βορίδης, ξεκαθάρισε τη θέση του σχετικά με τον χημικό ευνουχισμό παιδόφιλων λέγοντας πως: «Οι εγκληματίες που τελούν εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας και ειδικά κατά των ανήλικων, η εμπειρία λέει ότι δεν αναμορφώνονται».

«Υπάρχουν σκέψεις, τις οποίες εγώ τις συνέδεα ευρύτερα με την αντιμετώπιση αυτών των υποθέσεων και έλεγα ότι σε ορισμένα αδικήματα θα μπορούσε να μην υπάρχει καθόλου απόλυση υπό όρους, δηλαδή να εκτίουν το σύνολο της ποινής.

Όμως εθελοντικά αν κάποιος από αυτούς τους εγκληματίες, επιθυμεί να κάνει την ιατρική πράξη του χημικού ευνουχισμού του αυτό θα μπορούσε να οδηγεί σε ευεργετικά αποτελέσματα σε σχέση με την ποινική του μεταχείριση, με την συναίνεση του δηλαδή» σημείωσε.

Συνέχισε λέγοντας πως «αυτό θα λαμβανόταν υπόψιν είτε στην επιμέτρηση της ποινής του είτε στο θέμα της απόλυσής του υπό όρους, προκειμένου κάποια στιγμή να απολύεται από την φυλακή πριν την πλήρη έκτιση της ποινής του.

Θα ήταν κάτι το οποίο θα έδειχνε μια κατανόηση της κατάστασης του και την σοβαρότητα των εγκλημάτων που έχει διαπράξει και την θέλησή του να μην τα διαπράξει στο μέλλον. Επομένως αυτό θα μπορούσε να συνεκτιμηθεί για την ποινική του αξιολόγηση».

 

«Ο χημικός ευνουχισμός είναι ιατρική πράξη για την αντιμετώπιση του προστάτη του καρκίνου και αυτό ουσιαστικά είναι κάτι που αποδέχεται ο εγκληματίας να κάνει προκειμένου να εκτιμηθεί αυτό από το δικαστήριο», τόνισε ο υπουργός, τονίζοντας ότι όλα αυτή είναι σκέψη δική του.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας: Η Παναγιά οδηγεί το έθνος μας στους αγώνες για ελευθερία και προκοπή
«Να εκφράσω την ελπίδα μου, μια ελπίδα που πηγάζει εδώ από την Εκατονταπυλιανή της Πάρου, ώστε η αντιμετώπιση μιας ακόμη πύρινης δοκιμασίας, αυτού του Αυγούστου, να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας στην θεία λειτουργία για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής, στην Πάρο, Παρασκευή 15 Αυγούστου 2025. 
(ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ 2
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η μέρα του Δεκαπενταύγουστου είναι αφιερωμένη σε όσους μας κρατούν ασφαλείς
«Σήμερα δεν είναι μέρα για πολιτικές δηλώσεις - Εγώ αυτό το οποίο εύχομαι είναι να μπορούμε να βρίσκουμε πάντα την δύναμη εκείνη, να πορευόμαστε πρώτα και πάνω από όλα με ενότητα»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι 41
Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την επόμενη ημέρα μετά τις καταστροφικές φωτιές – «Αντιπολιτευτικό μένος» βλέπει το Μαξίμου
Η κυβέρνηση αναμένει τα αποτελέσματα της έρευνας που διενεργούν Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και σε συνεργασία με άλλες κρατικές υπηρεσίες, αναζητούν τα αίτια εκδήλωσης πυρκαγιών
Καμένο σπίτι στην Αχαΐα