Ελλάδα

Αθηνών – Κορίνθου: Θα δοθεί η μια λωρίδα εντός της ημέρας – Αγώνας δρόμου για να αποκατασταθεί η κυκλοφορία

Συνεχίζονται οι προσπάθειες για να αποκατασταθεί η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου στο ύψος της Κακιάς Σκάλας.

Μόνο η δεξιά λωρίδα θα δοθεί απόψε στην κυκλοφορία στην Αθηνών – Κορίνθου στην περιοχή της Κινέτας όπου υπάρχει το πρόβλημα με την πτώση των βράχων. Συνεργεία της Ολυμπίας οδού τοποθετούν πρόχειρα τσιμεντένια διαζώματα ώστε μέχρι το βράδυ να δοθεί στην κυκλοφορία η μία απ’ τις δύο λωρίδες.

Η ταλαιπωρία των οδηγών είναι μεγάλη καθώς το πρωί αποκολλήθηκε βράχος στην απόκρημνη περιοχή της Κακιάς Σκάλας, κομμάτια του οποίου κατέληξαν στο οδόστρωμα στην κατεύθυνση προς Αθήνα.

Αμέσως με εντολή της Τροχαίας εξετράπη η κυκλοφορία των οχημάτων προς Αθήνα από τον κόμβο Κινέτας (55,8 χλμ) έως τον κόμβο Μεγάρων (38,6 χλμ.) προς την Παλαιά Εθνική Οδό.

Όπως αναφέρει η Ολύμπια Οδός «για την ενημέρωση των οδηγών που κινούνται από Κόρινθο προς Αθήνα, η κυκλοφορία διεξάγεται αυτή την ώρα από την Π.Ε.Ο. και ήδη τοποθετούνται new jersey μεταξύ δεξιάς και μεσαίας λωρίδας, με στόχο να αποδοθεί η δεξιά λωρίδα στην κυκλοφορία εντός της ημέρας.

Η πλήρης αποκατάσταση της κυκλοφορίας θα εξαρτηθεί από την ολοκλήρωση των εργασιών της ειδικής ομάδας αλπινιστών, οι οποίοι συνεχίζουν το «ξεσκάρωμα» (καθαρισμός χαλαρών σημείων που έχουν διαταραχτεί) σε πολύ μεγάλο ύψος πάνω και εκτός των ορίων του Έργου.

Παράλληλα, δημιουργείται φράχτης ανάσχεσης στο σημείο, ώστε να καταστεί δυνατό, με γνώμονα την ασφάλεια των χρηστών, να αποδοθεί σε κυκλοφορία μία ακόμα λωρίδα τις επόμενες μέρες.

Σημειώνεται ότι από την πρώτη στιγμή, οι Μηχανικοί της Ολυμπίας Οδού μαζί με τους αλπινιστές και την εξειδικευμένη εταιρία που παρακολουθεί τη δραστηριότητα της βραχώδους περιοχής της Κακιάς Σκάλας βρίσκονται στο σημείο και από κοινού με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δημοσίου εργάζονται για την αποκατάσταση των συνεπειών της πτώσης και την εξασφάλιση της ασφαλούς λειτουργίας του αυτοκινητόδρομου στο σημείο.

Η Ολυμπία Οδός παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις της Τροχαίας και να επιδείξουν προσοχή κατά τη διέλευσή τους από την περιοχή».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Πέθανε η Σύλβα Ακρίτα, η πρώτη γυναίκα βουλευτής στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ – Η ανάρτηση της κόρης της, Έλενας Ακρίτα
Ήταν ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ και τον Οκτώβριο του 1986, ο Ανδρέας Παπανδρέου της ανέθεσε καθήκοντα υφυπουργού Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων
Η Σύλβα Ακρίτα με την κόρη της Έλενα Ακρίτα, σε παλαιότερη φωτογραφία τους ΑΠΕ-ΜΠΕ 8
Κάλαντα με τα τρακτέρ στις εθνικές οδούς και τους οδηγούς να ελπίζουν να αποφύγουν τους χωματόδρομους - Η Οδύσσεια των εκδρομέων
Για την Τετάρτη, παραμονή Χριστουγέννων, η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου αισιοδοξεί ότι η βελτιωμένη εικόνα σε όλο το εθνικό οδικό δίκτυο που επικράτησε τις βραδινές ώρες, θα συνεχιστεί
Οδύσσεια των εκδρομέων των γιορτών
39