Ελλάδα

Αθηνών – Κορίνθου: Με απόφαση Καραμανλή συστήνεται επιτροπή για τη διακοπή κυκλοφορίας

Για τη διακοπή της κυκλοφορίας στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου στην Κακιά Σκάλα, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής συγκροτεί επιτροπή διερεύνησης.

Η διακοπή κυκλοφορίας στην Αθηνών – Κορίνθου στο ύψος της Κακιάς Σκάλας μετά από πτώση βράχων, ταλαιπώρησε εκατοντάδες οδηγούς και για τον λόγο αυτό ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής προχώρησε στη σύσταση επιτροπής διερεύνησης.

Η επιτροπή θα αναζητήσει τα αίτια που προκάλεσαν τη διακοπή της κυκλοφορίας στην Εθνική Οδό, τα ξημερώματα της Πέμπτης, 1ης Δεκεμβρίου.

Ειδικότερα, έργο της επιτροπής διερεύνησης είναι η διερεύνηση και εξακρίβωση των αιτίων της διακοπής της κυκλοφορίας επί της Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου στο ύψος της Κακιάς Σκάλας στο ρεύμα προς Αθήνα κατά την 1η Δεκεμβρίου 2022 μετά την εκδήλωση των δυσμενών καιρικών φαινομένων (κακοκαιρία ARIEL).

Επίσης έργο της είναι και ο επιμερισμός και καταλογισμός τυχόν διαπιστούμενων ευθυνών στους αρμόδιους φορείς λειτουργίας και συντήρησης της οδού.

Αθηνών – Κορίνθου: Το αργότερο σε 20 ημέρες το πόρισμα της επιτροπής

Σύμφωνα με την απόφαση «προς τον σκοπό επιτέλεσης του έργου της, η Επιτροπή Διερεύνησης δύναται να πραγματοποιεί αυτοψίες, να καλεί σε ακρόαση τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες και φορείς και να ζητεί από αυτούς κάθε αναγκαίο έγγραφο και στοιχείο. Οι αρμόδιες υπηρεσίες και φορείς υποχρεούνται να συνδράμουν την Επιτροπή Διερεύνησης θέτοντας αμελλητί στην διάθεσή της κάθε στοιχείο και έγγραφο που είναι αναγκαίο ή που ζητείται από αυτήν για την άσκηση των αρμοδιοτήτων της. Η μη χορήγηση των ζητηθέντων στοιχείων προς την Επιτροπή από τις αρμόδιες υπηρεσίες συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα για τα αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη».

Η επιτροπή συγκροτείται σύμφωνα με το άρθρο 65 του Νόμου 4663/2020 και θα υποβάλει το πόρισμα της, το συντομότερο δυνατό, και σε κάθε περίπτωση εντός είκοσι ημερών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Κομπίνα εκατομμυρίων» στην Καρδίτσα: Λογιστής έκλεβε επιδόματα από Ρομά – «Τα έπαιρνε όλα δεν άφηνε ούτε σεντ»
Η οικονομική ζημιά που προέκυψε από τις πρώτες καταγραφές ξεπερνάει τα 3εκ ευρώ, ενώ ο λογιστής έκλεισε αιφνιδιαστικά το γραφείο του στην Καρδίτσα και έγινε... καπνός
Ευρώ 4
«Οι δικαστικές αρχές ήξεραν από τον Νοέμβριο του 2024 για τα τρία βίντεο της εμπορικής αμαξοστοιχίας στα Τέμπη» - Νέες αποκαλύψεις για την τραγωδία
Τα τρία βίντεο παρουσιάστηκαν τέσσερις μήνες αργότερα, τον Φεβρουάριο του 2025, αλλά για άγνωστο λόγο δεν δημοσιοποιήθηκαν νωρίτερα
Σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη 11