Ελλάδα

«Χειροπέδες» σε 4 μέλη σπείρας που ξάφριζε τραπεζικούς λογαριασμούς πολιτών

Μετά από εντάλματα που είχαν εκδοθεί συνελήφθησαν σε Νίκαια, Πέραμα και Περιστέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής τέσσερις άνδρες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Συγκεκριμένα αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε ένα 51χρονο αλλοδαπό και σε τρεις Έλληνες ηλικίας 48, 50 και 48 ετών μέλη σπείρας που κατηγορούνται για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος μεγάλης αξίας, απάτης με υπολογιστές και πλαστογραφία.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ οι 4 άντρες συνελήφθησαν μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση. Οι συλληφθέντες φέρονται ότι τουλάχιστον από το 2020 έχουν συγκροτήσει σπείρα που έκανε απάτες.

Συγκεκριμένα αποκτούσαν πρόσβαση στην ηλεκτρονική διαδικτυακή διαχείριση των τραπεζικών λογαριασμών (e-banking) χρηστών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, πραγματοποιούσαν μεταφορές χρηματικών ποσών από λογαριασμούς των θυμάτων σε λογαριασμούς μελών της οργάνωσης και εν συνεχεία σε εταιρείες που διαχειρίζονταν μέλη της, με σκοπό την περαιτέρω νομιμοποίηση των παραπάνω εσόδων. Το συνολικό χρηματικό όφελος που αποκόμισαν από την εγκληματική τους δράσης υπολογίζεται τουλάχιστον σε 124.000 ευρώ. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
ΟΠΕΚΕΠΕ: Στα 200 εκατ. ευρώ ετησίως οι παράνομες επιδοτήσεις – Οι πρώτες καταγγελίες το 2017 και τα πλαστά έγγραφα
Σύμφωνα με τις έως τώρα εκτιμήσεις από τα 650.000 ΑΦΜ που αιτούνταν επιδοτήσεις περίπου οι 100.000 είχαν λάβει χρήματα με πλαστά έγγραφα η με κάποιο τρόπο που παρέκκλινε από την τυπική διαδικασία
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
«Αν ήξερα ότι κακοποιείται η κόρη μου, θα τον είχα καθαρίσει εγώ» κατέθεσε ο πατέρας της Κυριακής Γρίβα - Με σκυμμένο το κεφάλι ο κατηγορούμενος
«Δολοφόνε» είπε ο πατέρας της Κυριακής μόλις μπήκε ο κατηγορούμενος στη δικαστική αίθουσα, ενώ σε μια διακοπή της διαδικασίας του φώναξε «θυμάσαι ποιος είμαι εγώ;»
Η Κυριακή Γρίβα 1