Ελλάδα

Εύα Καϊλή: Στο «μικροσκόπιο» των ελληνικών αρχών η ΜΚΟ της αδερφής της

Τη χρηματοδότηση και τις ροές χρήματος της Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας που ίδρυσε η αδερφή της Εύας Καϊλή, Μανταλένα Καϊλή, το 2017, η οποία δηλώνει έδρα το ίδιο κτίριο στο Κολωνάκι όπου στεγάζεται η εταιρεία Real Estate που ίδρυσε η ευρωβουλευτής και ο σύντροφός της, θα ελέγξουν οι ελληνικές αρχές, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Η δεύτερη εταίρος της Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας είναι συνεργάτιδα της Εύας Καϊλή, η οποία είναι και διαχειρίστρια της εταιρίας Real Estate της ευρωβουλευτού και του Φραντσέσκο Τζόρτζι.

Στο μεγεθυντικό φακό μπαίνουν και τα ακίνητα της, όπως το διαμέρισμα των 170 τ.μ. που αποκτήθηκε το 2019 έναντι 260.000 ευρώ αλλά και ένα σπίτι στην Άνοιξη που αγοράστηκε το 2009 έναντι 290.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τον Θεμιστοκλή Μπάκα, πρόεδρο του Πανελλαδικού Δικτύου E- Real Estates: «Ένα ακίνητο σε πολύ καλη περιοχή της Αθήνας, στο Παλαιό Ψυχικό, είδαμε ότι η αντικειμενική αξία του ακινήτου είναι από 600.000-650.000 ευρώ. Μας δημιουργεί ερωτήματα πως ένας ιδιοκτήτης δέχτηκε να πουλήσει ένα ακίνητο με αντικειμενική αξία 600.000-650.000 ευρώ στο ποσό των 260.000-270.000 ευρώ. Όσον αφορά στο σπίτι στην Άνοιξη, η ανώτερη τιμή θα μπορούσε να ήταν από 330.000 έως 350.000 ευρώ ενώ η τιμή πώλησης είναι στις 291.000 ευρώ, άρα δεν έχουμε μεγάλη απόκλιση».

Το σπίτι στην Άνοιξη πουλήθηκε από την ευρωβουλευτή το 2018 έναντι 340.000 ευρώ.

Καμία επιχειρηματική δραστηριότητα δεν έχει αναπτύξει η μια εταιρεία, επισημαίνει ο πληρεξουσίος δικηγόρος της κ. Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος σε ανακοίνωσή του το βράδυ της Παρασκευής, προσθέτοντας πληροφορίες και για μια ακόμη εταιρεία και μια «επιστημονική πρωτοβουλία».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ο ανιψιός του 68χρονου συναντήθηκε με τον συνεργό λίγες μέρες πριν τη διπλή δολοφονία στη Φοινικούντα - Νέα βίντεο ντοκουμέντα για το φονικό
Οι αντιφάσεις στις απολογίες των 22χρονων φερόμενων δραστών, η σχέσεις του 68χρονου με τον ανιψιό του που επέζησε του φονικού και τα πιθανά σενάρια για την διπλή δολοφονία στο κάμπινγκ
Φοινικούντα
Fake news για τον νέο ΚΟΚ καταγγέλλει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών – «Δεν απαγορεύεται ο καφές, το νερό και τα χοντρά μπουφάν»
«Καμία από τις παραπάνω ενέργειες δεν επισύρει πρόστιμο, εφόσον δεν παραβιάζονται οι βασικοί κανόνες ασφαλούς οδήγησης» ξεκαθαρίζει το υπουργείο
Έλεγχος από αστυνομικούς της Τροχαίας 22