Κόσμος

Σίδνεϋ: Επιβάτες πτήσης «έχασαν» την Πρωτοχρονιά λόγω αλλαγής ώρας

Οι επιβάτες μιας πτήσης από το Λος Άντζελες στο Σίδνεϋ έχασαν την… Πρωτοχρονιά, καθώς το αεροπλάνο έκανε αναγκαστική προσγείωση στο νησί Πάγκο Πάγκο της Αμερικανικής Σαμόα, στον Ειρηνικό Ωκεανό, με αποτέλεσμα να βρεθούν σε άλλη ζώνη ώρας.

Όπως αναφέρει ο Guardian σήμερα Πρωτοχρονιά, όλα συνέβησαν όταν η πτήση 839 της United Airlines έκανε αναγκαστική προσγείωση στο Πάγκο Πάγκο αντί να φτάσει στο Σίδνεϋ, επειδή το πλήρωμα παρατήρησε πιθανή διαρροή λαδιού σε έναν από τους κινητήρες του Boeing 787-9.

Επειδή υπάρχει και η ιδιορρυθμία με τις ζώνες ώρες, οι επιβάτες απογειώθηκαν με το αεροσκάφος που ήρθε να τους παραλάβει από τα Πάγκο Πάγκο στις 3 π.μ. της 31ης Δεκεμβρίου (τοπική ώρα) και προσγειώθηκαν στο Σίδνεϋ στις 7:15 π.μ. της 1ης Ιανουαρίου, με αποτέλεσμα να «χάσουν» την Πρωτοχρονιά.

Η ανάρτηση του FlightRadar24 για την αναγκαστική προσγείωση στο Πάγκο Πάγκο:

Η United Airlines επιβεβαίωσε σε ανακοίνωσή της ότι ένα «μηχανικό πρόβλημα» ανάγκασε την αλλαγή πορείας της πτήσης. Ορισμένοι επιβάτες διαμαρτυρήθηκαν για το γεγονός ότι η United άργησε να στείλει άλλο αεροπλάνο, καθώς έχασαν την ευκαιρία να περάσουν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο Σίδνεϋ, με μια γυναίκα να λέει ότι αναγκάστηκε να περάσει με αυτόν τον τρόπο την πρώτη μέρα από τον μήνα του μέλιτος με τον άντρα της.

Ωστόσο, υπήρξαν και αυτοί που απόλαυσαν τον χρόνο που πέρασαν στο Πάγκο Πάγκο. Ο πατέρας μιας επιβάτιδας δήλωσε στον Guardian ότι η κόρη του «έκανε περιοδεία στο νησί και έπινε μπύρες σε μια ερημική παραλία αλλά και ότι η εταιρεία τους παρείχε στέγη, τους έκανε τουρ στο νησί ενώ είχε κοντά της McDonald’s και το πλήρωμα κέρασε σφηνάκια».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Politico: ΝΑΤΟ και ΕΕ ανησυχούν για την ανάληψη της προεδρίας από την Κύπρο λόγω των εντάσεων με την Τουρκία
«Είμαστε πολύ ανήσυχοι» ότι η Κύπρος θα επιτρέψει η εχθρικότητά της προς την Τουρκία να επηρεάσει τις αμυντικές προτεραιότητες της Ευρώπης, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος
Σημαίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης κυματίζουν έξω από το κτίριο της Κομισιόν στις Βρυξέλλες
Χάος στα δρομολόγια της Eurostar παραμονές Πρωτοχρονιάς – Ακυρώνονται «μέχρι νεωτέρας» όλα τα δρομολόγια από και προς Λονδίνο
Σύμφωνα με την εταιρεία, υπάρχει βλάβη στο σύστημα ηλεκτροδότησης της σήραγγας της Μάγχης, καθώς και τεχνικό πρόβλημα σε αμαξοστοιχία της Le Shuttle - Δείτε φωτογραφίες
Eurostar train