Πολιτική

Κηδεία τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου: Θα τελεστεί από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα τελέσει σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις την εξόδιο ακολουθία του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τον αρχιεπίσκοπο θα συνοδεύουν αρκετοί ιεράρχες. 

Ως πιθανή ημερομηνία για την τέλεση της κηδείας προκρίνεται η Δευτέρα 16/01/2023.

Νωρίτερα σε ανακοίνωση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου αναφέρθηκε το εξής: 

«Σήμερα ο Μακαριώτατος και οι Σεβασμιώτατοι Συνοδικοί εξέφρασαν τα θερμά τους συλλυπητήρια προς την οικογένεια του εκδημήσαντος τέως Βασιλέως Κωνσταντίνου Β’, η οποία και τους προσκάλεσε στην τέλεση της Εξοδίου Ακολουθίας κατά τα προβλεπόμενα υπό της εκκλησιαστικής τάξεως και εθιμοτυπίας».

Πληροφορίες του newsit.gr αναφέρουν ότι αναμένεται να εκδοθεί και νέα πιο λεπτομερής ανακοίνωση από την Εκκλησία της Ελλάδος.

Επίσης, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, αυτό που εξετάζεται έως αυτή την ώρα είναι ποια θα είναι η εκκλησία που θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία με επικρατέστερη την Μητρόπολη Αθηνών, καθώς αναμένονται πολλοί επίσημοι προσκεκλημένοι από το εξωτερικό. 

«Αγκάθι» παραμένει το θέμα του λαϊκού προσκυνήματος με δυο ενδεχόμενα να εξετάζονται: ή να γίνει λίγες ώρες πριν την εξόδιο ακολουθία στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης (κάτι που κυβερνητικές πηγές έχουν απορρίψει) ή να γίνει σε κάποιον άλλο χώρο που θα ορίσει η οικογένεια του τέως Βασιλιά. 

Εντός της ημέρας αναμένεται ανακοίνωση από την οικογένεια του τέως Βασιλιά με τις λεπτομέρειες της κηδείας. 

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την κυβέρνηση ο τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος θα ταφεί ως ιδιώτης. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αυλαία για το συνέδριο της ΝΔ: «Η Ελλάδα του 2030» του Κυριάκου Μητσοτάκη, η απουσία Καραμανλή και η απάντηση Μαρινάκη στην επιστολή των 10
Ο Κ. Μητσοτάκης, αναμένεται να ασκήσει κριτική στη αντιπολίτευση, στην οποία προσάπτει ότι αποκλειστικός της στόχος είναι να πέσει η κυβέρνηση
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 10
Σκληρή επίθεση Ανδρουλάκη σε ΝΔ: «Μούφα δημοσιογράφος ο Κατακουζηνός σε επιχείρηση πολιτικής δολοφονίας μου»
«Δεν μπορεί να είναι στη θέση μου ο Μητσοτάκης. Διότι εγώ ούτε οργάνωσα το παρακράτος του predator, ούτε το παρακράτος των υποκλοπών, ούτε με εκβιάζει ο Ντίλιαν, ούτε με εκβιάζει ο ανιψιός μου»
O Νίκος Ανδρουλάκης 21
Αιχμές Καραμανλή για τη Δύση και μήνυμα υπέρ της στρατηγικής σχέσης με την Κίνα: «Η Ελλάδα υπήρξε πρωτοπόρος στην προσπάθεια συνεργασίας με την Ευρώπη»
Το μήνυμα του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή από την Ξάνθη για τη Θράκη και τη συνύπαρξη χριστιανών και μουσουλμάνων
Κώστας Καραμανλής 8