Κόσμος

Εκλογές στην Τσεχία: Αντρέι Μπάμπις και Πετρ Πάβελ στον δεύτερο γύρο

Οι Αντρέι Μπάμπις και Πετρ Πάβελ επικράτησαν στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών της Τσεχίας και θα αναμετρηθούν στις 27 και 28 Ιανουαρίου, στον δεύτερο γύρο, για το ποιος θα εκλεγεί τελικά στο ανώτατο πολιτικό αξίωμα της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, ο στρατηγός Πετρ Πάβελ και ο πρώην πρωθυπουργός Αντρέι Μπάμπις επικράτησαν στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στην Τσεχία με 35,4% και 35,0% αντίστοιχα. Αρχικά, το προβάδισμα το είχε ο Αντρέι Μπάμπις.

Οι δύο αντίπαλοι στις προεδρικές εκλογές της Τσεχίας:

Ο Αντρέι Μπάμπις
Ο Αντρέι Μπάμπις
pavel tsexia r
Ο Πετρ Πάβελ

Σημειώνεται ότι ο νικητής του δεύτερου γύρου θα αντικαταστήσει τον Μίλος Ζέμαν, βετεράνο της πολιτικής, στην ηγεσία της Τσεχίας, του οποίου η θητεία του λήγει τον Μάρτιο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ακόμα ένα μπλόκο της δικαιοσύνης στην ανάπτυξη Εθνοφρουράς στο Πόρτλαντ - Αναμένει την τελική απόφαση ο Τραμπ
Η Δημοκρατική κυβερνήτης του Όρεγκον, Τίνα Κότεκ, χαρακτήρισε την απόφαση «νέα επιβεβαίωση της δημοκρατίας μας και του δικαιώματός μας να κυβερνάμε εμείς»
Τραμπ
Για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατηγορείται ο 32χρονος Άντονι Γουίλιαμς για την επίθεση με μαχαίρι σε τρένο στη Βρετανία
Νωρίτερα η υπουργός Μεταφορών Χάιντι Αλεξάντερ δήλωσε ότι ο 32χρονος Βρετανός δεν ήταν γνωστός στην αντιτρομοκρατική αστυνομία ούτε στις υπηρεσίες ασφαλείας
Αστυνομία μετά την επίθεση με μαχαίρι στο τρένο στη Βρετανία