Πολιτική

Έγγραφο Ράμμου στον Τσιάρα για τις παρακολουθήσεις – Ζητά ενημέρωση για τις διαδικασίες μετά τις νομοθετικές αλλαγές

Με έγγραφο του, προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, ο επικεφαλής της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, Χρήστος Ράμμος, ζητά να ενημερωθεί για τη διαδικασία, που προβλέπει ο νόμος της κυβέρνησης για την διαχείριση αιτημάτων πολιτών σχετικά με την παρακολούθηση των τηλεφωνικών τους κι όχι μόνο συνδιαλέξεων.

Μετά τις πρόσφατες νομοθετικές αλλαγές, η αρμοδιότητα διαχείρισης των αιτημάτων πολιτών για παρακολουθήσεις ανήκει, όχι όπως μέχρι πρότινος στην ΑΔΑΕ, αλλά σε Τριμελές Οργανο, αποτελούμενο από τους εισαγγελείς που υπηρετούν στην ΕΥΠ και τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ ως απλό μέλος.

Ο κ. Ράμμος με το έγγραφο του προς τον υπουργό Δικαιοσύνης ζητάει να γνωρίζει την ακριβή διαδικασία για να υποβάλλει τα αιτήματα που τυχόν φτάσουν στην ΑΔΑΕ καθώς πλέον η Αρχή, δεν έχει αυτή την αρμοδιότητα.

Στον πρόσφατο νόμο στηρίχθηκε καιη γνωμοδότηση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου που έκρινε ότι η ΑΔΑΕ δεν έχει πλέον αρμοδιότητα διαχείρισης αιτημάτων των πολιτών για ενημέρωση περί παρακολούθησης τους για λόγους εθνικής ασφάλειας.

Aναλυτικά το έγγραφο του κ. Ράμμου έχει ως εξής: «Δεδομένου ότι από την ως άνω διατύπωση του νόμου δεν προβλέπονται οι διαδικαστικές λεπτομέρειες εφαρμογής στην πράξη της διαδικασίας διαβίβασης εκ μέρους της Α.Δ.Α.Ε. του αιτήματος του θιγόμενου, σας παρακαλούμε να μας ενημερώσετε αν θα υπάρχει κάποια ειδική γραμματεία στις ως άνω υπηρεσίες (Ε.Υ.Π. και Δ.Α.Ε.Ε.Β.) η οποία θα είναι αρμόδια να λαμβάνει το σχετικό αίτημα που θα διαβιβάζεται σε αυτήν από την Α.Δ.Α.Ε. Επίσης, θα θέλαμε να μας γνωστοποιήσετε εν γένει όλες τις διαδικαστικές λεπτομέρειες που θα είναι απαραίτητες για την έναρξη εφαρμογής και την υλοποίηση της ως άνω διαδικασίας».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σοφία Τουντούρη για Γιάνη Βαρουφάκη: Οι προσβλητικοί χαρακτηρισμοί του πυροδότησαν κύμα σεξιστικών επιθέσεων στο διαδίκτυο
Η Σοφία Τουντούρη καταγγέλλει ότι οι προσβολές του Γιάνη Βαρουφάκη δεν αφορούσαν μόνο την επαγγελματική της ιδιότητα, αλλά στόχευαν και στην προσωπικότητά της
Ο Γιάνης Βαρουφάκης με τη δημοσιογράφο Σοφία Τουντούρη στο συνέδριο «Regional Growth Conference» στην Πάτρα
2
Μητσοτάκης στο TikTοk για την επέμβαση στη Νομική: Τώρα κύριε Πρύτανη είναι η σειρά σας να κάνετε τη δουλειά σας
«Εμείς αποδώσαμε χώρους που ήταν υπό κατάληψη για δεκαετίες, όπως κάναμε χθες στη Νομική. Τώρα κύριε Πρύτανη, είναι η σειρά σας να κάνετε τη δική σας δουλειά», διαμήνυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης