Πολιτική

Γιάννης Οικονόμου: «Ενεργοποιήθηκε η πλατφόρμα για την παροχή 300 ευρώ σε μακροχρόνια ανέργους»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου ανέφερε σήμερα (20.01.2023), μέσα από τον λογαριασμό του στο Twitter πως ενεργοποιήθηκε η πλατφόρμα για την εφάπαξ παροχή 300 ευρώ σε μακροχρόνια ανέργους.

Ειδικότερα ο Γιάννης Οικονόμου επισήμανε με μήνυμά του πως ενεργοποιήθηκε η πλατφόρμα για την εφάπαξ παροχή 300 ευρώ που θα καταβληθούν από την ΔΥΠΑ σε μη επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους.

«Με σχέδιο ενεργοποιήθηκε η πλατφόρμα για την εφάπαξ παροχή 300 ευρώ που θα καταβάλει η ΔΥΠΑ σε μη επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους που καταρτίζουν Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης. Συνεχίζουμε την προσπάθεια ενίσχυσης και στήριξης της απασχόλησης» αναφέρει ο κ. Οικονόμου στην ανάρτησή του.

Υπενθυμίζεται ότι στόχος της νέας ενίσχυσης, που θεσμοθετήθηκε, μέσω του νόμου «Δουλειές Ξανά», είναι η ενεργοποίηση των μακροχρόνια ανέργων, με σκοπό τη δημιουργία ενός επικαιροποιημένου Ψηφιακού Ατομικού Σχεδίου Δράσης, βάσει του οποίου θα μπορούν να κατευθυνθούν άμεσα σε δράσεις ανάπτυξης της απασχόλησής  τους (π.χ. επαγγελματική κατάρτιση) και εύρεσης εργασίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Τεράστια ενεργειακά deal ανακοινώνονται σήμερα στο Ζάππειο – Αμερικανική απόβαση για την Σύνοδο Ελλάδας – ΗΠΑ
Η Αθήνα χαρακτηρίζει την ισχυρή Αμερικανική παρουσία στη χώρα και τη στρατηγική συνεργασία «ψήφο εμπιστοσύνης των ΗΠΑ προς την Ελλάδα και την ελληνική κυβέρνηση»
Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και υπουργοί 5
Μητσοτάκης σε υπουργούς Ενέργειας και Εσωτερικών των ΗΠΑ: «Η Ελλάδα αποτελεί τη φυσική πύλη εισόδου του αμερικανικού LNG στην Ευρώπη»
«Η Ελλάδα είναι διαχρονικά σταθερός σύμμαχος των ΗΠΑ, ένας στρατηγικός σύμμαχος, από γεωπολιτικής πλευράς, στην περιοχή», τόνισε η Κίμπερλι Γκιλφόιλ, επίσης παρούσα στη συνάντηση
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης με τον υπουργό Εσωτερικών των ΗΠΑ, Doug Burgum, τον Αμερικανό υπουργό Ενέργειας, Chris Wright και την πρέσβη των ΗΠΑ, Κίμπερλι Γκιλφόιλ στο Μέγαρο Μαξίμου 159
Βιβλίο Αλέξη Τσίπρα: «Ώρα ν’ ακουστεί η δική μου φωνή» – Προδημοσίευση από τον πρόλογο της «Ιθάκης»
Η αναφορά του Αλέξη Τσίπρα στα γεγονότα του 2015 όταν κλήθηκε να αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας: «Δεν δείλιασα» - Το βιβλίο του πρωθυπουργού κυκλοφορεί στις 24 Νοεμβρίου
Βιβλίο Αλέξη Τσίπρα: «Ώρα ν’ ακουστεί η δική μου φωνή» – Προδημοσίευση από τον πρόλογο της «Ιθάκης» 147