Ελλάδα

Οι εντυπωσιακοί μαίανδροι του Νέστου: Εικόνες που προκαλούν δέος

Σχεδόν 243 χιλιόμετρα διαδρομής, μοναδική φυσική ομορφιά και εικόνες που πλημμυρίζουν το μυαλό με χρώματα, ήχους και αρώματα.

Αυτή είναι η πορεία που ακολουθεί ο ποταμός Νέστος και εντός και εκτός Ελλάδας και οι εικόνες από ψηλά καθηλώνουν και σε προσκαλούν να γνωρίσεις αυτό το ποτάμι καλύτερα από κοντά.

Ο ποταμός Νέστος ακολουθεί μια μεγάλη διαδρομή και στο πέρασμά του ποτίζει εκτάσεις και κινείται δίπλα σε χωριουδάκια και μεγαλύτερους οικισμούς. Είναι το ποτάμι της ζωής όπως το αποκαλούν οι κάτοικοι που ζουν σε αυτά καθώς στις όχθες και τα νερά του ζουν δεκάδες είδη τις πανίδας.

Ο ποταμός Νέστος ανήκει στα πέντε μεγαλύτερα ποτάμια της Ελλάδας και στην πραγματικότητα ο ρους του οριοθετεί με φυσικό τρόπο τα σύνορα της Μακεδονίας και της Θράκης. Από όπου περνάει δημιουργεί μαγευτικά τοπία και δίνει ζωή στο πέρασμά του.

Ένα πολύ ξεχωριστό και ιδιαίτερο κομμάτι του Νέστου είναι στη διαδρομή που ξεκινάει περίπου από το ύψος της Σταυρούπολης στην Ξάνθη και επί σχεδόν 20 χιλιόμετρα, ο ποταμός επιδίδεται σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι με τους μαιάνδρους του.

Διαβάστε περισσότρα στο exploringgreece.tv

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Η δεξαμενή «φάντασμα» στο εργοστάσιο της Βιολάντα στα Τρίκαλα και οι παραλείψεις στις άλλες δύο εγκαταστάσεις
«Λουκέτο» στη Vitafree έβαλε η Περιφέρεια - Η κρυφή αποθήκη και η έλλειψη μέτρων πυρασφάλειας - Απολογείται ξανά σήμερα ο ιδιοκτήτης που κατηγορείται πλέον για κακούργημα
βιολάντα
Αντίστροφη μέτρηση για τη δίκη των Τεμπών στις 23 Μαρτίου - Το προφίλ των δικαστικών που κληρώθηκαν στην «καυτή» έδρα
Η ανάδειξη των μελών της δικαστικής έδρας, ήταν από τις τελευταίες εκκρεμότητες πριν την έναρξη της μεγάλης δίκης, που αναμένεται να συγκεντρώσει τους δημοσιογραφικούς προβολείς και όχι μόνο
Σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη
Υπόθεση ΟΠΕΚΑ: Στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στο «στόχαστρο» για μαϊμού επιδόματα
Η ελεγχόμενη περίοδος είναι από τις 10/01/2020 έως τις 31/12 2022 και τα αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά από τον ΟΠΕΚΑ για προνοιακά επιδόματα, δηλαδή τα ποσά που εισπράχθηκαν από μη δικαιούχους φτάνουν το 1.860.000 ευρώ
Χρήματα 12