Ελλάδα

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Έγινε ένα λάθος με τα «κλειδιά» των γραμμών λέει ο σταθμάρχης που συνελήφθη

Το σενάριο ότι λειτουργούσε μόνο μία από τις δύο γραμμές στο σημείο που έγινε η σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, έρχεται να καταρρίψει με την ομολογία του ο σταθμάρχης Λάρισας, όπως αποκαλύπτει το LiveNews.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, ο σταθμάρχης Λάρισας στην κατάθεσή του λέει, ότι ήταν ανοιχτές και οι δύο γραμμές.
Διευκρίνισε ότι την κρίσιμη ώρα, «εγώ προσπαθούσα να παρκάρω ένα άλλο τοπικό τρένο. Άλλαξα τα κλειδιά των γραμμών και μετά δεν τα επανέφερα στη θέση τους. Έγινε εκεί ένα λάθος με τα κλειδιά των γραμμών και έβαλα το τρένο που αναχώρησε από τη Λάρισα χωρίς να το αντιληφθώ, στη γραμμή που ερχόταν η εμπορική αμαξοστοιχία ενώ έπρεπε να το βάλω στην άλλη γραμμή, εκείνη που ερχόταν η εμπορική αμαξοστοιχία από την Κατερίνη».

Με απλά λόγια, ο σταθμάρχης φέρεται να υποστηρίζει ότι έκανε ένα λάθος λόγω της ενασχόλησής του με την τοποθέτηση ενός άλλου, τοπικού συρμού.

Ένα λάθος, που σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, έχει στοιχίσει τις ζωές σε τουλάχιστον 40 ανθρώπους

Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα είπε συνάδελφός του, στην Τατιάνα Στεφανίδου, ο σταθμάρχης στην αρχή δεν κατάλαβε τι έκανε. «Το έβαλα κανονικά το τρένο» φέρεται να είπε αρχικά. Μετά, σύμφωνα με τον ίδιο, κατάλαβε το λάθος του.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Κάλαντα με τα τρακτέρ στις εθνικές οδούς και τους οδηγούς να ελπίζουν να αποφύγουν τους χωματόδρομους - Η Οδύσσεια των εκδρομέων
Για την Τετάρτη, παραμονή Χριστουγέννων, η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου αισιοδοξεί ότι η βελτιωμένη εικόνα σε όλο το εθνικό οδικό δίκτυο που επικράτησε τις βραδινές ώρες, θα συνεχιστεί
Οδύσσεια των εκδρομέων των γιορτών
Καιρός αύριο: Έντονα φαινόμενα σε Αττική και Θεσσαλονίκη – Καταιγίδες σε πολλές περιοχές της Ελλάδας
Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 10 με 13 βαθμούς, στο Ιόνιο, τα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο τους 14 με 17 και στην ανατολική νησιωτική χώρα τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου
καιρός