Κόσμος

Μπανγκλαντές: Πυρκαγιά κατέστρεψε καταυλισμό προσφύγων Ροχίνγκια

Τεράστιες καταστροφές προκλήθηκαν σε καταυλισμό για πρόσφυγες Ροχίνγκια στο Μπανγκλαντές  από μεγάλη φωτιά που ξέσπασε καίγοντας πολλά σπίτια. 

Η πυρκαγιά ξέσπασε στο Camp 11 της Cox’s Bazar, μιας νοτιοανατολικής μεθοριακής περιοχής όπου ζουν τουλάχιστον ένα εκατομμύριο πρόσφυγες Ροχίνγκια. Οι περισσότεροι από τους πρόσφυγες έφυγαν για να γλιτώσουν από την καταστολή του στρατού στη Μιανμάρ το 2017, και η πυρκαγιά έκανε μερικούς από αυτούς και πάλι άστεγους.

“Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε κάποια εκτίμηση για τις ζημιές όμως δεν υπάρχουν πληροφορίες για απώλειες“, δήλωσε ο Ραφικούλ Ισλάμ, πρόσθετος αστυνομικός διευθυντής στο Cox’s Bazar.

Πρόσθεσε πως η πυρκαγιά έχει τεθεί υπό έλεγχο και πως υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της πυροσβεστικής, της αστυνομίας και της υπηρεσίας για τους πρόσφυγες βρίσκονται στο σημείο. Ο Φαρούκ Άχμεντ, αξιωματούχος της τοπικής αστυνομίας, δήλωσε πως δεν είναι σαφές τι προκάλεσε την πυρκαγιά.

Κανένας από τους δύο αστυνομικούς αξιωματούχους δεν έδωσε κάποια εκτίμηση για τον αριθμό των κατοικιών που καταστράφηκαν.

banglantes

“Δεν μπόρεσα να σώσω τίποτα. Όλα έγιναν στάχτη. Πολλοί έμειναν άστεγοι. Δεν ξέρω τι πρόκειται να μας συμβεί”, δήλωσε ο 40χρονος πρόσφυγας Σελίμ Ούλαχ, πατέρας έξι παιδιών.

“Όταν ήμασταν στη Μιανμάρ αντιμετωπίζαμε πολλά προβλήματα… τα σπίτια μας καίγονταν”, είπε. “Τώρα αυτό συμβαίνει ξανά.”

banglantes

Τέτοιες πυρκαγιές είναι συχνές στους προσφυγικούς καταυλισμούς στο Cox’s Bazar. Μεγάλη πυρκαγιά τον Μάρτιο 2021 είχε αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 15 προσφύγων και την καταστροφή τουλάχιστον 10.000 κατοικιών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο ΟΗΕ προειδοποιεί για απόσχιση της Σερβικής Δημοκρατίας στη Βοσνία Ερζεγοβίνη: «Η πιο σοβαρή κρίση εδώ και δεκαετίες»
Η ηγεσία της Σερβικής Δημοκρατίας ενέκρινε νόμους που υπονομεύουν κρατικούς θεσμούς και πρότεινε σχέδιο Συντάγματος, αφήνοντας να εννοηθεί πρόθεση για de facto απόσχιση
Βοσνία
22χρονος με τσεκούρι αποκεφάλισε μια γυναίκα στο πανεπιστήμιο της Βαρσοβίας - Χειροπέδες στον δράστη
«Η αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα που εισήλθε στην πανεπιστημιούπολη. Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε, άλλος ένας διακομίστηκε τραυματισμένος σε νοσοκομείο», αναφέρει η αστυνομία
Η αστυνομία απέκλεισε τους χώρους του Πανεπιστημίου, μετά την επίθεση