Κόσμος

Ουκρανία: Στο Κίεβο ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ρόμπερτ Χάμπεκ

Ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, ο Ρόμπερτ Χάμπεκ, έφθασε στο Κίεβο. Η επίσημη επίσκεψη του στην Ουκρανία δεν είχε ανακοινωθεί εκ των προτέρων για λόγους ασφαλείας. 

Η επίσκεψη του υψηλόβαθμου αξιωματούχου της Γερμανίας στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας αναμένεται να επικεντρωθεί στην ανοικοδόμηση του ενεργειακού τομέα και στη διμερή συνεργασία στο πεδίο αυτό. Ο Ρόμπερτ Χάμπεκ έφθασε στο Κίεβο συνοδευόμενος από ολιγομελή αντιπροσωπεία γερμανών επιχειρηματιών.

Σκοπός είναι «να δώσουμε στην Ουκρανία ελπίδα» πως θα ανοικοδομηθεί μετά τον πόλεμο, είπε ο πολιτικός των Πρασίνων για το ταξίδι του στο Κίεβο. Ο Ρόμπερτ Χάμπεκ διαβεβαίωσε πως έχουν ήδη ληφθεί, ή αναμένεται να ληφθούν άμεσα, αποφάσεις για επενδύσεις.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Περού: Ανεπιθύμητη από το Κογκρέσο η πρόεδρος του Μεξικού Κλαούντια Σέινμπαουμ – Κηρύχθηκε «persona non grata»
Η Λίμα κατηγορεί την Κλαούντια Σέινμπαουμ για ανάμειξη στις εσωτερικές της υποθέσεις, τρεις ημέρες μετά τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών
Η πρόεδρος του Μεξικού, Κλαούντια Σέινμπαουμ
Σουηδία: Διακόπηκε προσωρινά η λειτουργία του αεροδρομίου του Γκέτεμποργκ μετά τον εντοπισμό drone
Το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας ανέστειλε προσωρινά τις πτήσεις του την Πέμπτη, μετά την εμφάνιση ενός ή περισσότερων drone στον εναέριο χώρο – Σε εξέλιξη αστυνομική έρευνα
drone