Τρίτη, 30 Απρ.
15oC Αθήνα

Πάσχα: «Φονικά όπλα» τα δυναμιτάκια και τα βεγγαλικά στα χέρια ανηλίκων – Τα επιδεικνύουν στο Tik Tok

Πάσχα: «Φονικά όπλα» τα δυναμιτάκια και τα βεγγαλικά στα χέρια ανηλίκων – Τα επιδεικνύουν στο Tik Tok
Φωτογραφία Αρχείου / Intime

Σαν «φονικά όπλα» είναι στα χέρια ανηλίκων οι κροτίδες, τα βεγγαλικά και τα δυναμιτάκια που προμηθεύονται ενόψει του Πάσχα, αφού μέχρι και παιδιά 10 ετών δίνουν οδηγίες χρήσης μέσω… Tik Tok για την κατασκευή τους και τη χρήση τους…

Όπως αναφέρθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, αρκετοί είναι οι επιτήδειοι που πουλάνε όλα αυτά τα βεγγαλικά σε μικρά παιδιά ενόψει του Πάσχα και αυτά με τη σειρά τους ανεβάζουν βίντεο να τα χρησιμοποιούν σε social media όπως το Tik Tok και άλλα.

Η χρήση βεγγαλικών, κροτίδων και άλλων τέτοιων πραγμάτων τις ημέρες του Πάσχα, ιδιαίτερα το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή της Ορθοδοξίας, είναι ένα έθιμο που πολλοί επιμένουν να τηρούν, παρά τους δεκάδες τραυματισμούς, ακρωτηριασμούς ακόμα και θανάτους που έχουν συμβεί.

Δείτε το βίντεο:

«Πασχαλινό σαφάρι» ελέγχων από την ΕΛ.ΑΣ.

Πάντως, η αστυνομία κάνει εντατικούς ελέγχους σε ολόκληρη τη χώρα. Ήδη έχει συλληφθεί ένας 35χρονος που διακινούσε παράνομα βεγγαλικά μέσω ίντερνετ, αφού στην κατοχή του βρέθηκαν περισσότερα από 700 βεγγαλικά.

Παράλληλα, άλλοι 4 άνδρες συνελήφθησαν στην περιοχή του Ρέντη, αφού στην κατοχή τους βρέθηκαν πάνω από 4.000 δυναμιτάκια, δυναμίτες και φωτοβολίδες.

«Το τελευταίο διάστημα εντείνονται οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να παταχθεί η διακίνηση και η εμπορία των παράνομων και άκρως επικίνδυνων βεγγαλικών κροτίδων πυροτεχνημάτων. Άλλωστε η διακίνηση η κατασκευή η εμπορία και η κατοχή συνιστούν ποινικά αδικήματα», δήλωσε ο Γιώργος Καλλιακμάνης.

Από τη μεριά τους, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι ακόμα και το πιο τέλεια κατασκευασμένο πυροτέχνημα μπορεί να είναι θανατηφόρο στα λάθος χέρια.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις