Ελλάδα

Αρνί στη σούβλα: Τα μυστικά του καλού ψήστη

Το αρνί στη σούβλα είναι το φαγητό του Πάσχα, ωστόσο το ψήσιμο έχει και τα μυστικά του. 

Ο Γιώργος Ευαγγελογιώργος από τα Γιάννενα μίλησε στην ΕΡΤ αποκαλύπτοντας τα όλα τα κόλπα για ένα σωστό ψήσιμο στο αρνί.

«Πρέπει να είναι καλή η πρώτη ύλη και το αρνί να έχει λίγο λίπος. Το αλάτισμα πρέπει να είναι σωστό, ρίχνουμε αλάτι και εσωτερικά, ενώ κάνουμε και τρύπες στα μπούτια για να αλατιστεί και εκεί.

Όσον αφορά στο ψήσιμο χρειάζεται όχι δυνατή φωτιά στην κοιλιά και τραβάμε τα κάρβουνα προς το κεφάλι και τα πόδια. Με την πάροδο της ώρας κατεβάζουμε το αρνί πιο χαμηλά», τονίζει χαρακτηριστικά για να συμπληρώσει… «Συνήθως όσα κιλά είναι το αρνί θέλουμε και αντίστοιχο αριθμό κιλών στα κάρβουνα. Θα καταλάβουμε ότι είναι έτοιμο όταν έχουν αρχίσει να σκάνε και να ανοίγουν τα χέρια και τα μπούτια. Στο κοκορέτσι το ψήσιμο είναι πιο ιδιαίτερο και θέλει μεγαλύτερη προσοχή. Πιο ψηλά και μετά κατεβάζουμε. Δεν τρυπάμε το κοκορέτσι και το κατεβάζουμε σιγά σιγά».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Μακελειό στα Βορίζια: Οι αρχές ψάχνουν και δεύτερο άτομο που βρισκόταν μαζί με τον 43χρονο την ώρα που πυροβολούσε
Το βίντεο ντοκουμέντο που είναι στα χέρια της ΕΛΑΣ, δείχνει τον 43χρονο άντρα να κρατάει το καλάσνικοφ και να πυροβολεί κατά ριπάς προς το σημείο της συμπλοκής
Όπλα στα Βορίζια
Βίντεο με τον 43χρονο να πυροβολεί την ώρα του μακελειού στα Βορίζια στα χέρια της ΕΛΑΣ - Τη Δευτέρα απολογούνται τα τρία αδέρφια
Ο γαμπρός του 39χρονου Φανούρη Καργάκη συνελήφθη από τις αρχές, αφού έπειτα από μαρτυρίες που τον «έκαψαν», η ΕΛΑΣ εντόπισε σε κτήμα ιδιοκτησίας του, όπλα και φυσίγγια
Βορίζια
5