Πολιτική

Εκλογές 2023 – Γιάνης Βαρουφάκης: Συγκεκριμένο και ρεαλιστικό το πρόγραμμά μας

«Πιο συγκεκριμένο πρόγραμμα από το “πρόγραμμα 100 ημερών” του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη, είναι δύσκολο να υπάρξει», σημειώνει ο Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Παράλληλα ο Γιάνης Βαρουφάκης προσθέτει πως «στην πραγματικότητα, η μόνη ρεαλιστική πολιτική, ώστε επιχειρήσεις και νοικοκυριά να αναπνεύσουν, είναι η κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, η δραστική μείωση του ΦΠΑ, και όλα εκείνα που προβλέπει το “πρόγραμμα 100 ημερών” του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη».

Υποστηρίζει, επίσης, ότι «διακαώς» τον ενδιαφέρει η κυβέρνηση που θα προκύψει από την κάλπη της 21η Μαΐου, ξεκαθαρίζει, ωστόσο, ότι ο πολιτικός σχηματισμός του οποίου ηγείται, δεν πρόκειται να νομιμοποιήσει την πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ να πάρει κάποιο Υπουργείο «σε μια συγκυβέρνηση χωρίς κοινό πρόγραμμα και χωρίς προετοιμασμένο λαϊκό μέτωπο». Επανατοποθετείται δε, στις διαφορές των δύο μεγαλύτερων κομμάτων και αναγνωρίζει, τώρα, ότι «και βέβαια δεν πιστεύω ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι ίδιοι».

Αναφέρεται, όμως, και στα γεγονότα του 2015 και όσα ακολούθησαν: «Όταν πλέον οι δρόμοι μας (σ.σ. με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ) χώρισαν το βράδυ του δημοψηφίσματος, παρέμεινα ενεργός πολιτικά, αλλά, όπως θα θυμάστε, δεν έσπευσα να δημιουργήσω κόμμα. Περίμενα δίνοντας ευκαιρίες τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και στα υπόλοιπα κόμματα της Αριστεράς να τιμήσουν εκείνο το μεγαλειώδες «Όχι», ένα σταθμό στην παγκόσμια ιστορία της Αριστεράς.

Το βήμα για την ίδρυση του ΜέΡΑ25 το κάναμε, μόνο όταν ήταν πλέον εμφανές, στις αρχές του 2018, ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έβαινε ολοταχώς προς τη μονιμοποίηση της φυλακής χρέους και το 4ο Μνημόνιο, το οποίο μάλιστα θα ονόμαζε με οργουελιανό τρόπο, “Μεταμνημόνιο”».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Βασίλης Κικίλιας: Η απάντηση στη Ντόρα Μπακογιάννη για την ΕΔΕ στο λιμενάρχη Χανίων – «Η ανθρωπιά δεν είναι άλλοθι για συγκάλυψη»
«Έχουμε κράτος δικαίου, όχι καφενείο φίλων και γνωστών. Ειδικά για τον Λιμενάρχη Χανίων, είθισται στη διαδικασία μιας ΕΔΕ, να μην παραμένει στη θέση ευθύνης ο διερευνώμενος, για να μην παρακωλύεται η έρευνα»
Η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Βασίλης Κικίλιας στα έδρανα της Βουλής 38
Ντόρα Μπακογιάννη κατά Βασίλη Κικίλια για την ΕΔΕ στον λιμενάρχη Χανίων: Η εξουσία ασκείται με ανθρωπιά όχι αλαζονικά
«Δίνει μια μάχη ο Μητσοτάκης, λέει ότι οι φαινόμενα αλαζονείας πρέπει να παταχθούν και να ‘το. Στα Χανιά το έχουμε και το έχουμε ακέραιο. Αυτή την εικόνα, η οποία τώρα αδικεί μια ολόκληρη κυβέρνηση»
Η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Βασίλης Κικίλιας στη Βουλή 8
Σωκράτης Φάμελλος για Αλέξη Τσίπρα: Οι δρόμοι μας μπορούν και οφείλουν να συγκλίνουν – Δεν έκανε διασπαστική κίνηση
«Πιστεύω ότι υπάρχει ένα σχέδιο απαξίωσης της πολιτικής από το σύστημα εξουσίας. Το σύστημα εξουσίας περνά την άποψη στους πολίτες ότι όλοι είναι ίδιοι και τσακώνονται για τις καρέκλες», είπε ο Φάμελλος
Σωκράτης Φάμελλος / Αλέξης Τσίπρας
5
Αυτό είναι το σχέδιο για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας - Το έργο «Εύρυτος» και η διαβεβαίωση Μητσοτάκη ότι η ΕΥΔΑΠ θα παραμείνει στο Δημόσιο
Το έργο «Εύρυτος» προβλέπει τη μερική εκτροπή των ποταμών Κρικελιώτη και Καρπενησιώτη προς τον Εύηνο, με ορίζοντα ολοκλήρωσης το πρώτο εξάμηνο του 2029
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση για τα 100 χρόνια της ΕΥΔΑΠ
122