Κόσμος

Το Παρίσι μπλόκαρε ψηφιακή επίθεση με «άρωμα» Ρωσίας

Η υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Κατρίν Κολονά δήλωσε ότι οι γαλλικές αρχές απέτρεψαν μια υβριδική ψηφιακή επίθεση στον ιστότοπο του γαλλικού ΥΠΕΞ, που πιθανόν από παράγοντες που συνδέονται με το ρωσικό κράτος, καθώς και επιθέσεις σε άλλους κυβερνητικούς ιστότοπους και ιστότοπους γαλλικών μέσων ενημέρωσης.

Η Κολονά τόνισε ότι το Παρίσι πιστεύει ότι υπάρχει μια ευρύτερη εκστρατεία διάδοσης παραπληροφόρησης στη Γαλλία από Ρώσους παράγοντες.

«Αυτή η εκστρατεία βασίζεται κυρίως στη δημιουργία ψεύτικων σελίδων στο διαδίκτυο για να παραβιαστεί η ταυτότητα δημόσιων μέσων ενημέρωσης και κυβερνητικών ιστοσελίδων, καθώς και στη δημιουργία ψεύτικων λογαριασμών σε δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης», ανέφερε η Γαλλίδα ΥΠΕΞ σε ανακοίνωσή της.

Η Μόσχα αρνείται σταθερά ότι διενεργεί επιχειρήσεις ηλεκτρονικής πειρατείας.

Η Κολονά ανέφερε ότι οι ρωσικές πρεσβείες και ρωσικά πολιτιστικά ινστιτούτα συμμετείχαν επίσης σε αυτή την εκστρατεία, ενώ επανέλαβε την υποστήριξη της Γαλλίας στην Ουκρανία στον πόλεμό της κατά της ρωσικής εισβολής.

Πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο που έχουν εκφράσει την υποστήριξή τους στην Ουκρανία έχουν αποκαλύψει παρόμοιες απόπειρες σε ιστότοπους.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, οι ελβετικές αρχές ανέφεραν ότι κυβερνητικοί ιστότοποι έγιναν στόχος μιας επίθεσης DDoS (distributed denial of service), ένα είδος κυβερνοεπίθεσης που διεξάγεται με την εσκεμμένη υπερφόρτωση του δικτύου με τεράστιο όγκο συνδέσεων που προκαλεί διακοπή ή κατάρρευση του server. Την ευθύνη για την επίθεση αυτή ανέλαβαν φιλορώσοι χάκερ.

Στις 9 Μαΐου, το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι το FBI κατάφερε να εξουδετερώσει τον ιό Snake, ο οποίος χρησιμοποιήθηκε από τις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας για την κλοπή ευαίσθητων εγγράφων από εκατοντάδες χρήστες υπολογιστών που εργάζονταν για κυβερνήσεις χωρών μελών του ΝΑΤΟ, καθώς και από δημοσιογράφους και προσωπικό πρεσβειών από το 2003.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Έκτακτη σύνοδος των Ευρωπαίων ηγετών με τον Ντόναλντ Τραμπ πριν από τη συνάντηση στην Αλάσκα
Ο γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς συγκαλεί την Τετάρτη τους Ευρωπαίους ηγέτες, τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι και τον Ντόναλντ Τραμπ για συντονισμό πριν τις συνομιλίες με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με το Politico
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ
ΗΠΑ: Έκτακτα μέτρα στην Ουάσινγκτον με εντολή Τραμπ – Αναπτύσσει 800 στρατιώτες της Εθνοφρουράς
Ο Τραμπ ανακοινώσε έκτακτα μέτρα στην πρωτεύουσα, για να αποκαταστήσει «τον νόμο και την ασφάλεια», παρά τα στατιστικά στοιχεία που δείχνουν σημαντική μείωση της εγκληματικότητας
Στρατιώτες της αμερικανικής Εθνοφρουράς
Ο Ντόναλντ Τραμπ μίλησε για ταξίδι στη… Ρωσία αντί για την Αλάσκα για την συνάντηση με τον Πούτιν - «Θα του πω, πρέπει να τερματίσεις αυτόν τον πόλεμο»
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στον Λευκό Οίκο, ο Αμερικανός πρόεδρος μπέρδεψε τον προορισμό του ενόψει της συνάντησης με τον Βλαντίμιρ Πούτιν
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ
4