Ελλάδα

Κέα: 8+1 παραλίες που αξίζει να επισκεφτείς

Η Κέα ή αλλιώς Τζια είναι ένα νησί γνωστό για την τόσο κοντινή απόσταση σου απ’ την Αθήνα. Αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό για κοντινές εκδρομές, αφού εκτός απ’ το υπέροχο τοπίο του, είναι γνωστό για τις πανέμορφες μα πάνω απ’ όλα ποικίλες παραλίες που έχει να προσφέρει.

Ο πιο βατός τρόπος να φτάσεις στο νησί είναι με πλοίο από το λιμάνι του Λαυρίου. Δρομολόγια εκτελούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου με το ταξίδι να διαρκεί 1 ώρα.

Πλοία φεύγουν και από τον Πειραιά, με το ταξίδι να έχει μεγαλύτερη διάρκεια καθώς τα απευθείας δρομολόγια είναι λίγα και τις περισσότερες φορές πρέπει πρώτα να σταματήσεις σε άλλο νησί των Κυκλάδων, όπως η Κύθνος ή η Σύρος.

Αφού πατήσει στην Κέα, να σε ποιες παραλίες πρέπει σίγουρα να βουτήξεις κατά την επίσκεψη σου…

Παραλία Ξύλα. Μια απ’ τις πιο διάσημες παραλίες του κυκλαδίτικου νησιού με βαθιά καταγάλανα νερά, θα φτάσεις εκεί μέσω ενός προσβάσιμου χωματόδρομου. Η ακτή της συνδυάζει άμμο με ψιλό βότσαλο, ενώ είναι κυματώδης, όταν ο άνεμος κάνει την εμφάνιση του στα περίχωρα.

Το οργανωμένο κομμάτι της διαθέτει ομπρέλες και ξαπλώστρες, όχι όμως εστιατόρια γι’ αυτό μην ξεχάσεις να πάρεις μαζί σου τα απαραίτητα σνακ.

Αν επιλέξεις να βρεθείς στο ελεύθερο κομμάτι της, έχε στο νου σου πως ενώ δεν έχει σκιερά μέρη, υπάρχει άπλετος χώρος να στήσεις την δική σου ομπρέλα.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Συγκλονίζει η μητέρα του 15χρονου που αυτοκτόνησε στην Χαλκίδα: «Μου τον φάγανε, βρήκα στοιχεία στο τάμπλετ του, ήταν θύμα bullying»
Η μητέρα του 15χρονου παρέδωσε το τάμπλετ στις αρχές για περαιτέρω έρευνα, ενώ ο πατέρας του, αποκάλυψε ότι λίγες ώρες πριν αυτοκτονήσει το παιδί του, είχε μια ύποπτη συνομιλία στο διαδίκτυο, στα αγγλικά
Χαλκίδα
Νέα στοιχεία για τον 15χρονο που σκότωσε στο ξύλο τον 17χρονο στις Σέρρες: «Εκφόβιζε παιδί δημοτικού, από μικρός ήταν μπλεγμένος» λέει γνωστός τους
«Από τα 13 του ο δράστης ήταν βίαιος και μπλεγμένος με ναρκωτικά, παλιότερα μαζί με παρέα 10 ατόμων εκφόβιζαν ένα παιδάκι δημοτικού και του είχαν πετάξει πέτρα στο κεφάλι» λέει γνωστός του δράστη και του θύματος
Σέρρες
48ωρο μπλόκων και πανελλαδική σύσκεψη για ραντεβού με Μητσοτάκη αποφάσισαν οι συνελεύσεις των αγροτών - «Ακτινογραφία» των αποκλεισμένων δρόμων
«Μας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στο ξεκλήρισμα και την ερήμωση της υπαίθρου», λένε για την κυβέρνηση αγρότες και κτηνοτρόφοι
Αγρότες στα μπλόκα
6