Πολιτική

Δημοσκόπηση GPO: Ισχυρή αυτοδυναμία ΝΔ και επτακομματική βουλή δείχνει η εκτίμηση ψήφου

Παντοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας καταδεικνύει και η δημοσκόπηση της GPO για το Star καθώς προηγείται με 23 μονάδες διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ ενώ όλα δείχνουν και επτακομματική βουλή.

Συγκεκριμένα στην εκτίμηση ψήφου στη δημοσκόπηση της GPO η Νέα Δημοκρατία έχει ποσοστό 42% ο ΣΥΡΙΖΑ 19% και το ΠΑΣΟΚ 11,5%. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 7%, η Ελληνική Λύση με 4%, η Πλεύση Ελευθερίας με 3,3%, η Νίκη με 3% ενώ τα κόμματα εκτός βουλής έχουν ένα ποσοστό 10,2%.

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία έχει ποσοστό 41,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ 18,4% και το ΠΑΣΟΚ 11%. Ακολουθεί το ΚΚΕμε 7%, η Ελληνική Λύση με 3,8%, η Πλεύσης Ελευθερίας με 3,1%, η Νίκη με 2,8%, οι Σπαρτιάτες με 2,5% και το ΜέΡΑ25 με 2,3%.

Στην κατανομή των εδρών με επτά κόμματα στη Βουλή η Νέα Δημοκρατία παίρνει 162 βουλευτές, ο ΣΥΡΙΖΑ 55 βουλευτές, το ΠΑΣΟΚ 33 βουλευτές, το ΚΚΕ 20 βουλευτές, η Ελληνική Λύση 12 βουλευτές και από 9 βουλευτές η Πλεύση Ελευθερίας και η Νίκη.

Στις θετικές απόψεις για τους πολιτικούς αρχηγούς ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 55% και δεύτερος είναι ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 43,2%. Ακολουθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης με 36,9% και τέταρτος είναι ο Αλέξης Τσίπρας με 28,5%. Ζωή Κωνσταντοπούλου 20,4%. Γιάννης Βαρουφάκης 16,4%. Κυριάκος Βελόπουλος 14,5%. Δημήτρης Νατσιός 7,6%.

Οι πολίτες ψηφίζουν με κριτήριο την σταθερότητα της χώρας σε ποσοστό 41,8%. Το 23,3% έχει ως κριτήριο την αλλαγή πολιτικής / κυβέρνησης.

Η αντιμετώπιση των προβλημάτων του ΕΣΥ και του κύματος ακρίβειας στην αγορά, μαζί με τις αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, είναι για τους πολίτες οι τρεις πρώτες προτεραιότητες που θα πρέπει να έχει η επόμενη κυβέρνηση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Το plan b της κυβέρνησης για τους αγρότες με πρόστιμα – Σκέψεις για απάντηση με συλλαλητήριο στο Σύνταγμα
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο για «παράνομες πράξεις» από τους αγρότες με την κατάληψη των δρόμων και συμπλήρωσε «υπάρχει δυνατότητα εφαρμογής του νόμου με μια σειρά διατάξεων
Τρακτέρ
Κυριάκος Μητσοτάκης: Τραμπουκίζουν αγρότες που θέλουν τον διάλογο για να μη σπάσει το μέτωπο
«Αντιστροφή της πραγματικότητας ότι τους δρόμους κλείνει η Τροχαία» - «Όσο πιο πολύ ταλαιπωρούνται οι πολίτες, τόσο οι αγρότες χάνουν το δίκιο των αιτημάτων τους, πόσο μάλλον όταν αρνούνται να προσέλθουν σε έναν διάλογο»
Κυριάκος Μητσοτάκης
328
Άδωνις Γεωργιάδης: Η Ελλάδα ασφαλώς αναγνωρίζει το διεθνές ποινικό δικαστήριο αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα αφήσει τη χώρα να καταστραφεί
«Το tweet μου για την Eurovision ανέδειξε την αριστερή υποκρισία» είπε ο υπουργός Υγείας για τις αναρτήσεις του για τη Διεθνή Αμνηστία και το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης
Ο Άδωνις Γεωργιαδης 21
Άδωνις Γεωργιάδης και Θάνος Πλεύρης εναντίον Διεθνούς Αμνηστίας και Χάγης: «Αντιδυτικά και αριστεροκρατούμενα όργανα»
«Οι αποφάσεις που λαμβάνουν τα διεθνή δικαστήρια έρχονται σε σύγκρουση με τη βούληση των ευρωπαϊκών λαών και των κυβερνήσεων που εκλέγονται δημοκρατικά», είπε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνος Πλεύρης 19