Ελλάδα

Φωτιά σε Βελεστίνο, Αλμυρό, Λαμία, Ρόδο: Εκκενώσεις οικισμών, κάηκαν σπίτια – Live οι εξελίξεις

Άλλη μια μέρα πύρινη κόλαση. Η φωτιά στη Ρόδο καίει ακόμα και ενώ η χώρα πενθεί για τους δυο πιλότους του Canadair που συνετρίβη στην Κάρυστο, σήμερα (25.07.2023), ξέσπασαν νέα μέτωπα φωτιάς σε Βελεστίνο, Αλμυρό και Λαμία.

«Φύγετε, υπάρχουν δεξαμενές προπανίου στα 20 μέτρα» προειδοποίησε ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, όταν βρέθηκε στο μέτωπο της φωτιάς στο Βελεστίνο.

Γυναίκα βρέθηκε απανθρακωμένη μέσα σε τροχόσπιτο στο Χοροστάσι Μαγνησίας, ενώ απανθρακωμένος βρέθηκε και ο 45χρονος κτηνοτρόφος, ο οποίος ήταν αγνοούμενος στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου Μαγνησίας.

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Φρόσω Παύλου, επιβεβαίωσε ότι ο άνθρωπος που φαινόταν στην κάμερα, ήταν ο βοσκός που έχασε τη ζωή του. «Μόλις τώρα συνειδητοποίησα και ταυτοποίησα τον άνθρωπο που φωνάζαμε να φύγει γιατί θα καιγόταν» ανέφερε στο βραδινό δελτίο.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, Γιάννη Αρτοποιό, το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 61 δασικές πυρκαγιές και οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν συνολικά 90 σε όλη τη χώρα.

Παρακολουθήστε live όλες τις εξελίξεις στο blog του newsit.gr 

 

Στο Βελεστίνο Μαγνησίας, η πυρκαγιά πήρε γρήγορα διαστάσεις και γι’ αυτό το λόγο εκδόθηκε μήνυμα από το 112, που ενημέρωνε τους κατοίκους των οικισμών Βελεστίνο, Σέσκλο, Άγιο Γεώργιο Φερών για την πυρκαγιά που εξελίσσεται στην περιοχή τους προκειμένου να είναι σε ετοιμότητα και αν απαιτηθεί να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών.

Στη συνέχεια, εκδόθηκε νεότερο μήνυμα για την εκκένωση των οικισμών Διμήνι, Παλιούρι και της Βιομηχανικής Περιοχής του Βόλου προς την πόλη του Βόλου, ενώ ένα τρίτο προειδοποιητικό μήνυμα καλούσε τους κατοίκους της πόλης του Βόλου προκειμένου να προστατευτούν από τους καπνούς της πυρκαγιάς.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο Βόλο επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 15 υδροφόρα οχήματα ενώ από αέρος επιχειρούν 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Φωτιά έχει ξεσπάσει και στο Κάστρο Φθιώτιδας, η οποία επίσης πήρε γρήγορα διαστάσεις και για τον λόγο αυτό εκδόθηκε νέο μήνυμα από 112 για την εκκένωση του βορείου τμήματος της Λαμίας προς το κέντρο και νότια της πόλης. Δεύτερο μήνυμα από το 112 καλούσε για την εκκένωση των οικισμών Νέα Μαγνησία, Μεγάλη Βρύση και Αγία Παρασκευή προς Στυλίδα.

Για την αντιμετώπισή τους επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις – ομοίως και στις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στο Κρόκιο Αλμυρού Μαγνησίας και στο Νέο Μοναστήρι Δομοκού Φθιώτιδας.

Για το μέτωπο στη Ρόδο, ο Γιάννης Αρτοποιός τόνισε ότι οι αναζωπυρώσεις που εκδηλώθηκαν χθες στην νοτιοανατολική πλευρά του νησιού έλαβαν διαστάσεις, και για αυτό τον λόγο ενεργοποιήθηκε τρεις φορές το 112 για εκκένωση οικισμών.

Για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στη Ρόδο συνεχίζουν και επιχειρούν ισχυρότατες επίγειες δυνάμεις, και από αέρος περιοδικά 5 αεροσκάφη, εκ των οποίων τα δύο από την Τουρκία και 5 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για τον συντονισμό τους. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Νίκος Πλακιάς για Λουίς Ενρίκε: «Η τοποθέτησή του απαντά στο «πώς στέκεσαι όταν χάνεις το παιδί σου»
Ο Νίκος Πλακιάς, ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό όσα είπε ο Ισπανός, απαντώντας στο πώς ένας γονιός μπορεί να σταθεί ξανά στα πόδια του μετά την απώλεια του παιδιού του
Ο Νίκος Πλακιάς
Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για την δολοφονία της Μάγια στην Πολωνία: «Είχαν σχέση, ο 17χρονος την χτύπησε, ήταν παραβατικός»
ο 17χρονος που είναι βασικός ύποπτος για την δολοφονία της 16χρονης Μάγια, είχε δεχτεί ακόμη 4 καταγγελίες από το 2021, για παρενόχληση και εκφοβισμό
Η 16χρονη Μάγια και ο δράστης της δολοφονίας
Hellenic Train: Με 1,5 ώρα καθυστέρηση αναχώρησε το τρένο από Αθήνα για Θεσσαλονίκη με 210 επιβάτες λόγω τεχνικού προβλήματος
Η Hellenic Train ενημερώνει ότι έδωσε στους 210 επιβάτες νερά και σνακ κατά την αναμονή και παράλληλα δυνατότητα αποζημίωσης με το 25% της αξίας του εισιτηρίου
Τρένο