Πολιτική

Γιώργος Πατούλης: «Να μην κινδυνεύσουν όσα επιτεύχθηκαν στην περιφέρεια Αττικής» λένε κύκλοι του

«Η ενόχληση του πρωθυπουργού ήταν δικαιολογημένη, αλλά να μην τεθούν σε κίνδυνο όσα επιτεύχθηκαν την προηγούμενη τετραετία», αναφέρουν κύκλοι του Γιώργου Πατούλη, στον απόηχο των πληροφοριών που θέλουν τη ΝΔ να έχει ξεκινήσει επαφές για την άμεση αντικατάστασή του στην περιφέρεια Αττικής μετά το μεγάλο «φάουλ» με το ζεϊμπέκικο, την ώρα που οι φωτιές έκαιγαν τη χώρα.

Ειδικότερα, όπως λένε χαρακτηριστικά κύκλοι του Γιώργου Πατούλη, «η ενόχληση του πρωθυπουργού ήταν δικαιολογημένη. Δεν μπορεί όμως για ένα λάθος, το οποίο αναγνώρισε και ζήτησε συγνώμη ο κ. Πατούλης να τεθούν σε κίνδυνο όσα επιτεύχθηκαν και η επόμενη μέρα της περιφέρειας Αττικής».

Σημειώνεται πως σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις για την επιλογή υποψηφίου από τον χώρο της αυτοδιοίκησης, ο οποίος να έχει επιτυχημένη θητεία και περγαμηνές στην πορεία του. Και τέτοια δυναμική, για να κερδίσει τη την πολυπληθέστερη περιφέρεια της χώρας. 

Ειδικότερα, στο τραπέζι δυνατά παίζει το όνομα του δημάρχου Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου, παιδί από τα σπλάχνα της ΝΔ, ο οποίος έχει ήδη θητεία 9 χρόνων στην αυτοδιοίκηση, ενώ είχε διατελέσει ευρωβουλευτής και πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ. Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, θεωρείται μέχρι στιγμής η επικρατέστερη επιλογή.

Στο τραπέζι, όμως, έχει πέσει και το όνομα του Νίκου Χαρδαλιά, νυν υφυπουργού Εθνικής Άμυνας και πρώην δημάρχου Βύρωνα, ο οποίος έχει διατελέσει και υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας την περίοδο Μαρτίου 2020 – Αυγούστου 2021. Ο Νίκος Χαρδαλιάς, επίσης, προέρχεται από τον χώρο της αυτοδιοίκησης, καθώς είχε διατελέσει δήμαρχος Βύρωνα, με επιτυχημένη, όπως θεωρείται, πορεία. Συγκεκριμένα, με τα κοινά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ασχολείται από το 1994. 

Παράλληλα, συζητείται και το όνομα του δημάρχου Περιστερίου, Ανδρέα Παχατουρίδη, ο μακροβιότερος δήμαρχος, καθώς ηγείται του δήμου από το 2002!

Υπενθυμίζεται ότι όλη η συζήτηση για την αντικατάσταση του Γιώργου Πατούλη ξεκίνησε μετά την ατυχή κίνησή του χορέψει ζεϊμπέκικο, εν μέσω πένθους στις Ένοπλες Δυνάμεις για τον θάνατο των δύο πιλότων του μοιραίου Canadair στην Κάρυστο, που κατέπεσε ενώ επιχειρούσε στο πύρινο «μέτωπο».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νίκος Ανδρουλάκης: «Ο κ. Μητσοτάκης είναι το βαθύ κράτος του ρουσφετιού, της διαφθοράς και της ατιμωρησίας – Εκλογές τώρα»
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καλεί τον πρωθυπουργό να αφήσει τα πρόχειρα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα και σημειώνει ότι η χώρα χρειάζεται πολιτική αλλαγή και νέο άνεμο
Νίκος Ανδρουλάκης 7
Μαρινάκης για ασυμβίβαστο: Όσο διάστημα κάποιος θα είναι υπουργός δεν θα μπορεί να είναι βουλευτής – Θα επανέρχεται σε περίπτωση ανασχηματισμού
Πως σκέφτεται το ασυμβίβαστο η κυβέρνηση μετά την πρόταση του πρωθυπουργού - Δεν τίθεται θέμα διαγραφής του Κώστα Καραμανλή
θέσεις υπουργών
Ανανεώθηκε πριν 4 λεπτά
Πρόταση για ασυμβίβαστο υπουργού και βουλευτή: Τι ισχύει στην Κύπρο και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες
«Θα εισηγηθώ προς συζήτηση στον δημόσιο διάλογο το ασυμβίβαστο Υπουργού και Βουλευτή, με αντικατάσταση του Υπουργού στη Βουλή από τον πρώτο επιλαχόντα για όσο συμμετέχει στο Υπουργικό Συμβούλιο, και με ταυτόχρονη αναβάθμιση του ρόλου του Βουλευτή», δήλωσε ο πρωθυπουργός
υπουργικό συμβούλιο
Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Εισηγούμαι για μετά τις εκλογές του 2027, ασυμβίβαστο υπουργού και βουλευτή – Να ασκηθούν άμεσα οι διώξεις μετά τις άρσεις ασυλίας
Είναι σημείο καμπής - μία νέα αφετηρία μάχης με το «Βαθύ Κράτος» - Η ΝΔ γίνεται δύναμη ρήξης με τα κακώς κείμενα, αναφέρει μεταξύ άλλων στο μήνυμά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης και χαρακτηρίζει υποκριτές όσους «ανακάλυψαν» ξαφνικά ότι τα ρουσφέτια στον τόπο ξεκίνησαν το 2019
Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Εισηγούμαι για μετά τις εκλογές του 2027, ασυμβίβαστο υπουργού και βουλευτή – Να ασκηθούν άμεσα οι διώξεις μετά τις άρσεις ασυλίας 241