Ελλάδα

Το «Κίνημα της πετσέτας» παίρνει πίσω την πρώτη παραλία στην Πάρο – «Ξηλώθηκαν» ξαπλώστρες στη Μικρή Σάντα Μαρία

Η φωνή τους για ελεύθερες παραλίες ήταν τόσο δυνατή που προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις! Και κάπως έτσι, το «Κίνημα της πετσέτας» μπορεί πλέον να καμαρώνει για την πρώτη νίκη του! Την παραλία Μικρή Σάντα Μαρία, στην Πάρο.

Όπως φαίνεται στις σημερινές φωτογραφίες που δημοσιεύει στο Facebook η Κίνηση Πολιτών Πάρου για Ελεύθερες Παραλίες | Save Paros Beaches, οι ομπρέλες και οι ξαπλώστρες ξηλώθηκαν, έστω από τη μισή παραλία Μικρή Σάντα της Πάρου, η οποία είναι προσβάσιμη πλέον -έστω κατά το ήμισυ- σε όλους τους πολίτες.

PARALIES

Όπως είπε στο ΣΚΑΪ, ο Κωστής Χατζηδάκης, «υπάρχουν συμφωνίες μεταξύ του Δημοσίου και παραχωρησιούχων για την παροχή υπηρεσιών σε παραλίες. Εκείνο το οποίο έχει διαπιστωθεί από τους ελέγχους στην Πάρο, είναι ότι δεν τηρούνται οι όροι των συμφωνιών… Η νομιμότητα θα γίνει σεβαστή. Θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα αυτούς του παραχωρισιούχους… Δε θα ανεχόμαστε κάτι που είναι εναντίον του τουριστικού προϊόντος της χώρας».

Στο ίδιο μήκος κύματος, ήταν και η ενημέρωση που έγινε νωρίτερα για το θέμα, από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Η εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας, Κωνσταντίνα Δημογλίδου πάντως, είπε στο ΣΚΑΪ ότι η αρμοδιότητα της Αστυνομίας για το συγκεκριμένο θέμα «είναι καθαρά το ποινικό κομμάτι. Είτε η διαδικασία η αυτόφωρη είτε η υποβολή μήνυσης».

«Δεν έχουμε το δικαίωμα απόφασης για σφράγιση αυτών των καταστημάτων» διευκρίνισε, τονίζοντας ότι για κάποιες επιχειρήσεις υπάρχουν πολλές μηνύσεις και έχουν βεβαιωθεί πολλές παραβάσεις.

Όμως και από την παραλία στη Νέα Πέραμο απομακρύνθηκαν ομπρέλες και ξαπλώστρες. Σύμφωνα με τα όσα δημοσιεύει η proininews η επιχείρηση του Δήμου Παγγαίου ξεκίνησε χαράματα, για την απομάκρυνσή τους, σε μια παραλιακή έκταση από την κατοικία του Δεσπότη μέχρι το κέντρο αναψυχής των αξιωματικών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Κραυγή αγωνίας για να μην ξεσπάσει βεντέτα στα Βορίζια - Μετά την κηδεία της 56χρονης αναμένεται να παραδοθούν τα 3 ανίψια της
Κλειστά και σήμερα τα σχολεία σε Βορίζια και Ζαρό – Το μεσημέρι η κηδεία της 56χρονης – Με drones αναζητούν τους εμπλεκόμενους στα βουνά της Κρήτης
56χρονη
«Αφαίρεσαν τη ζωή» του Echo, του σκύλου που εντόπισε την σορό του Μπάμπη Κούτσικου και συμμετείχε στις έρευνες για τον Βασίλη Καλογήρου
«Τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσει δελτίο τύπου που θα αναφέρεται ο λόγος που μας αφαίρεσαν από την ζωή μας τον Echo μας!!! Καλό παράδεισο ψυχή μας»
O σκύλος Εcho
Θέμα χρόνου η παράδοση των τριών αδελφών για το μακελειό στα Βορίζια - Έρευνες της ΕΛΑΣ σε Ρέθυμνο και Ψηλορείτη
Οι αρχές δεν αποκλείουν να παραδοθούν οι τρεις νεαροί αύριο, μετά την κηδεία της 57χρονης στα Χανιά - Το χρονικό του φονικού, και οι έρευνες της ΕΛΑΣ στα χωριά του Ηρακλείου και τις βουνοκορφές του Ψηλορείτη
Περιστατικό με πυροβολισμούς και αποτέλεσμα νεκρούς και τραυματίες σημειώθηκε στα Βορίζια Ηρακλείου 18