Ελλάδα

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Φυλή – Καίγονται σπίτια – Εκκενώνονται Άνω Λιόσια, Γεννηματά και Κανάλα – «Απομακρυνθείτε προς Λιόσια»

Έναν εφιάλτη χωρίς τέλος ζουν τις τελευταίες ώρες οι κάτοικοι της Φυλής με την φωτιά να έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και να καίει τα πάντα στο πέρασμά της. 

Η φωτιά που ξεκίνησε από τη Μονή Κλειστών έφτασε σε κατοικημένες περιοχές και έχουν καεί σπίτια αλλά και επιχειρήσεις. Όπως θα δείτε στις αποκλειστικές εικόνες του newsit.gr οι φλόγες έχουν στην κυριολεξία μπει μέσα στα σπίτια. 

xasia xasia

Λίγο πριν τις 16:00 εστάλη μήνυμα 112 το οποίο αναφέρει:

fylh

Λίγα λεπτά αργότερα εστάλη νέο μήνυμα το οποίο αναφέρει: 

fylh

xasia xasia xasia

Μιλώντας νωρίτερα στο newsit.gr ο γ.γ. Δήμου Φυλής, Αργύρης Αργυρόπουλος είπε ότι ο Δήμος, η Πυροσβεστική, η ΕΜΑΚ και η αστυνομία αναζητούν διαρκώς ανθρώπους μήπως υπάρχουν στις περιοχές αυτές να τους απομακρύνουν.

Επίσης στα Άνω Λιόσια ανοίγουν τα ΚΑΠΗ και το δημαρχείο προκειμένου να μεταβούν εκεί όσοι εγκαταλείπουν την περιοχή. 

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις 

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή της Φυλής έχει προχωρήσει η Αστυνομία λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη.

Ειδικότερα έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στους εξής δρόμους:

– Στη λεωφόρο Φυλής από το ύψος του κυκλικού κόμβου πριν την Παναγιά Κανάλα

– Από τη συμβολή των οδών Αγίου Κυπριανού και Θρασυβούλου

– Από τη συμβολή της λεωφόρου Φυλής και Θρασυβούλου

– Από τη συμβολή της λεωφόρου Φυλής και περιφερειακής Αγ. Κυπριανού

– Από την πλατεία Φυλής

– Από την Toyota (λόφος Κύριλλου)

– Από το εστιατόριο «Χρυσό Βαρέλι»

– Στη συμβολή της λεωφόρου Φυλής και Σκαλκώτα

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Τρίτης (22.08.23) εστάλη μήνυμα από 112 για εκκένωση προς τα Άνω Λιόσια.  «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Εάν βρίσκεστε στη Φυλή απομακρυνθείτε προς Άνω Λιόσια. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών», αναφέρει το μήνυμα. 

 

Η φωτιά προς στιγμήν περικύκλωσε τη Μονή Κλειστών και απομακρύνθηκαν οι μοναχές και οι φιλοξενούμενοι της Μονής Κλειστών με την βοήθεια του δήμου και της ΕΜΑΚ.

Δείτε εικόνες 

spitikaigetai

xasia xasia xasia xasia xasia

Ρεπορτάζ: Τάκης Μαρίνης/Αναστασία Σταματοπούλου

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Βιολάντα: Οι «εξηγήσεις» του ιδιοκτήτη που τον στέλνουν στη φυλακή και το πόρισμα - «φωτιά» για τις εγκληματικές παραλείψεις
Αν και ο ίδιος προσπαθεί να ρίξει το «μπαλάκι» των ευθυνών σε άλλους, ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν είναι εκείνος που πρέπει να πάρει το δρόμο για τη φυλακή
ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ 13
Ένωση δικαστών και εισαγγελέων: Πολιτική τυμβωρυχία και άκρατος καιροσκοπισμός πάνω στη δίκη για τα Τέμπη
«Θα παρακολουθούμε καθημερινά τις εξελίξεις και θα τοποθετούμαστε για να εξηγούμε στον λαό τις διαδικασίες και να ξεσκεπάζουμε έγκαιρα κάθε απόπειρα υπονόμευσης της δίκης»
Στιγμιότυπο από την τραγωδία στα Τέμπη
«Δεν καταφέραμε να σώσουμε τα δύο νέα παιδιά» λέει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ για το δυστύχημα των εργατών στη Βάρη
Ο Μιχάλης Γιαννάκος ανέφερε ότι οι δύο άνδρες μεταφέρθηκαν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Ασκληπιείου Βούλας, «άσφυγμοι και απνοϊκοί με αναφερόμενη ηλεκτροπληξία»
κρεβάτια νοσοκομείου
Κωνσταντίνος Κυρανάκης για τις αλλαγές στα τρένα: Τα υλικά των καθισμάτων είναι πιο εύφλεκτα από ότι θα έπρεπε
«Ο ΟΣΕ αλλάζει στην πράξη», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, μιλώντας για τις κάμερες σε συρμούς και σήραγγες και τα καινούργια τρένα που θα παραλάβει η χώρα
Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης