Πολιτική

Βαρβιτσιώτης για ναυάγια: Ένα μωρό σώθηκε αλλά δυστυχώς ένα άλλο δεν τα κατάφερε

Την βαθιά θλίψη του εξέφρασε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, με αφορμή το γεγονός ότι έχασαν τη ζωή τους τέσσερα παιδιά και μία γυναίκα σε δύο περιστατικά έρευνας και διάσωσης από το Λιμενικό Σώμα σε Λέσβο και Σάμο.

Στο ναυάγιο της Σάμου, σώθηκαν 37 άτομα από το Λιμενικό ενώ μία γυναίκα και ένα μωρό βρέθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους. Μετά από καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση σώθηκε το μωρό να σωθεί, δυστυχώς όμως η άτυχη γυναίκα κατέληξε.

Σε άλλο περιστατικό, σε Τουρκικά χωρικά ύδατα ανοιχτά της Λέσβου, το Λιμενικό Σώμα βοήθησε 22 άτομα. Δυστυχώς, παρά τις πρώτες βοήθειες τα τέσσερα από αυτά ξεψύχησαν. Πρόκειται για ένα βρέφος 11 μηνών, δύο κορίτσια, 8 ετών και 14 ετών και ένα αγόρι 8 ετών.

Όπως γράφει ο κύριος Βαρβιτσιώτης: «Οι σκηνές που διαδραματίστηκαν είναι όντως συγκλονιστικές. Ένα μωρό σώθηκε από τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των στελεχών του Λιμενικού Σώματος. Δυστυχώς ένα άλλο μωρό, τρία παιδιά και μία γυναίκα δεν τα κατάφεραν. Εκφράζω την βαθιά μου θλίψη για την απώλεια των συνανθρώπων μας».

Και καταλήγει:

«Τα άθλια δίκτυα των λαθροδιακινητών και οι συνεργοί τους σε Τουρκία και Ελλάδα, μπροστά στο κέρδος, συνεχίζουν να θέτουν σε κίνδυνο την ζωή αθώων συνανθρώπων μας, ακόμα και παιδιών.

Αυτοί που σκίζουν βάρκες, πετούν τις μηχανές στη θάλασσα και εκθέτουν ακόμα και μωρά σε ακραίους κινδύνους, συλλαμβάνονται ως υπεύθυνοι για την πρόκληση ναυαγίου. Η πρακτική αυτή είναι εγκληματική και οι διακινητές είναι δολοφόνοι. Και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζονται από την ελληνική δικαιοσύνη».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Βόμβα» από Φάμελλο και κόντρα με Παππά: «Ο Κασσελάκης με καθαίρεσε από την προεδρία της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με πραξικόπημα»
Η κόντρα Φάμελλου - Παππά, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκίνησε από τη συζήτηση στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση των τάσεων
Σωκράτης Φάμελλος και Νίκος Παππάς
Σωκράτης Φάμελλος: «Δεν υπάρχει περιθώριο για καμία αναβολή του Συνεδρίου της αναγέννησης και επανεκκίνησης»
«Από αύριο ξεκινά ο προσυνεδριακός διάλογος και πρέπει να είναι ουσιαστικός και εξωστρεφής, θα γίνουν εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα με τη ενεργή συμμετοχή και της κοινωνίας» τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Σωκράτης Φάμελλος 1
Ζωή Κωνσταντοπούλου για Στέφανο Κασσελάκη: Δεν ισχύει αυτό που ειπώθηκε, όπως ειπώθηκε, για συνεργασία για τα Τέμπη
«Ο κ. Κασσελάκης μου έχει πει ότι οι βουλευτές που πρόσκεινται στο κόμμα του θα στηρίξουν την πρόταση της Πλεύσης Ελευθερίας για προανακριτική για τα Τέμπη»
Στέφανος Κασσελάκης και Ζωή Κωνσταντοπούλο 4
Κυριάκος Μητσοτάκης – Τζόρτζια Μελόνι: Συνάντηση στη Ρώμη τη Δευτέρα – Στο επίκεντρο μεταναστευτικό και διμερείς σχέσεις
Κυβερνητικές πηγές τονίζουν ότι στο πλαίσιο του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας η ατζέντα είναι ευρεία και πολλές οι προοπτικές συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη Τζόρτζια Μελόνι
Κυριάκος Μητσοτάκης: Το «επαναστατικό αυτονόητο» για αξιολόγηση και διαφάνεια στο Δημόσιο και η Εθνική Στρατηγική για τη βία των ανηλίκων
«Είμαστε δίπλα στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς και κυρίως, είμαστε δίπλα στα παιδιά, για να μεγαλώσουν σε ένα περιβάλλον που τα προστατεύει» αναφέρει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης