Ελλάδα

Πρόστιμο 60.000 ευρώ σε εισπρακτική εταιρεία για επαναλαμβανόμενη ενόχληση οφειλέτη

Πρόστιμο 60.000 ευρώ επέβαλε από το υπουργείο Ανάπτυξης στην εισπρακτική εταιρεία DoValue Greece, για επαναλαμβανόμενες οχλήσεις σε οφειλέτη του οποίου οφειλή του είχε ρυθμισθεί με δικαστική απόφαση.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση, η γενική διεύθυνση Αγοράς και Προστασίας Καταναλωτή της γενικής γραμματείας Εμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης επέβαλε πρόστιμο 60.000 ευρώ στη DoValue Greece – Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις (A.E.Δ.Α.Δ.Π.) επειδή προέβη σε επαναλαμβανόμενες οχλήσεις και σε αποστολή εξώδικης επιστολής για ενημέρωση οφειλέτη περί ύπαρξης ληξιπρόθεσμης οφειλής, η οποία, ωστόσο, είχε υποβληθεί σε ρύθμιση βάσει δικαστικής απόφασης στο πλαίσιο του ν.3869/2010 και τηρούνταν απαρέγκλιτα.

Επισημαίνεται ότι οι καταναλωτές μπορούν να υποβάλουν καταγγελία για παράβαση της καταναλωτικής νομοθεσίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση kataggelies.mindev.gov.gr, και να πάρουν πληροφορίες στην τηλεφωνική γραμμή 1520.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Στον ανακριτή οι γονείς και ο παππούς του 4χρονου κοριτσιού που πνίγηκε σε πισίνα στους Παξούς - Τα 2 σενάρια που εξετάζονται
Τα ερωτήματα για τον πνιγμό της 4χρονη στους Παξούς είναι πολλά και κυρίως πως η ανήλικη έμεινε μόνη της και πώς κατάφερε να διανύσει απόσταση περίπου 200 μέτρων
Η τετράχρονη στους Παξούς