Οικονομία

Χρηματιστήριο Αθηνών: Μικρές απώλειες – Έχασε τις 1.300 μονάδες – Επιφυλακτικότητα και στην Ευρώπη

Με μικρές απώλειες ξεκίνησε η συνεδρίαση τόσο στο ελληνικό Χρηματιστήριο, όσο και στα ευρωπαϊκά, στον απόηχο της σημαντικής πτώσης που κατέγραψαν χθες το βράδυ τα αμερικανικά χρηματιστήρια, με τον δείκτη Dow Jones σε να χάνει 475 μονάδων και τους δύο βασικούς δείκτες να χάνουν πάνω του 1%.

Ο Γενικός Δείκτης στη Χρηματιστήριο Αθηνών υποχωρεί κατά 0,39% στις 1,296,69 μονάδες και τον τζίρο να αγγίζει τα 5 εκατ.

Ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,39%, ο FTSE χάνει 0,44%, όπως και ο FTSEM της μεσαίας κεφαλαιοποίησης που υποχωρεί κατά 0,1%. Η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς υποχωρεί κατά 0,55%, της Εθνικής Τράπεζας και της Alpha Bank κατά 0,7%, ενώ η Eurobank ενισχύεται κατά 0,15%.

Άνοδο καταγράφουν η μετοχή του ΟΤΕ 0,55% και τα ΕΛΠΕ με 1,3%, ενώ ο ΟΠΑΠ χάνει 0,45%, η ΔΕΗ 0,6%, η Aegean 0,2% και ο Μυτιληναίος κατά 0,7%. Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση με απώλειες άνω του 1% κινούνται οι ΕΥΔΑΠ, Τιτάνας και Jumbo.

Στις διεθνείς αγορές κομβικό αναμένεται να είναι το επόμενο διάστημα, αφού αναλυτές και αγορές περιμένουν να αποκρυπτογραφήσουν τα στοιχεία που θα ανακοινωθούν για το ΑΕΠ και τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, τα οποία και θα κρίνουν τις επόμενες κινήσεις της Fed ως προς τα επιτόκια την επόμενη χρονιά.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,35% στις 476,25 μονάδες με τον κλάδο των αυτοκινήτων να υποχωρεί κατά 1,4% και οι περισσότεροι υπόλοιποι κλάδοι να κινούνται σε αρνητικό έδαφος.

Στους επιμέρους εγχώριους δείκτες, ο γερμανικός DAX χάνει 0,36% στις 16.672 μονάδες και στη Γαλλία ο CAC υποχωρεί κατά 0,35% στις 7.555 μονάδες.

Στη Βρετανία οι απώλειες του FTSE φτάνουν το 0,23% και κινείται στις 7.696 μονάδες. Υπενθυμίζεται ότι ο βρετανικός δείκτης έφτασε σε υψηλά τριών μηνών.

Σε επίπεδο περιφερειακών οικονομιών ο ιταλικός MIB χάνει 0,38% στις 30.242 μονάδες και στην Ισπανία ο IBEX υποχωρεί κατά 0,15% στις 10.086 μονάδες.

Τέλος μικρά κέρδη σημειώνουν τόσο το πετρέλαιο όσο και ο χρυσός.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Η ΕΕ προωθεί το σχέδιο για τα περιουσιακά στοιχεία της Ρωσίας καθώς αυξάνονται οι ανάγκες χρηματοδότησης της Ουκρανίας
Ο Επίτροπος Οικονομίας Βάλντις Ντομπρόβσκις δήλωσε ότι «Tα κράτη μέλη το βλέπουν ως μια πιθανή πορεία προς τα εμπρός και πρέπει να τα προετοιμάσουμε όλα σχετικά γρήγορα»
Σημαίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Πιερρακάκης στο ECOFIN: «Καινοτομία και ψηφιοποίηση, ως μοχλοί ανταγωνιστικότητας της Ευρώπης»
O Κυριάκος Πιερρακάκης, διευθύνοντας την συζήτηση, μετέφερε στους Ευρωπαίους ομολόγους του την προσωπική του εμπειρία από τον ψηφιακό μετασχηματισμό του ελληνικού κράτους
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης
Κυριάκος Πιερρακάκης στη WSJ: Μετά από 10 χρόνια υπαρξιακής κρίσης, η Ελλάδα δεν σκοπεύει να χάσει την οικονομική της δυναμική
«Οι μεταρρυθμίσεις αλλάζουν την εικόνα της Ελλάδας προς το καλύτερο» τονίζει ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών στην αμερικανική εφημερίδα
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης 32
Οι πολίτες στηρίζουν τις πρωτοβουλίες του Υπουργείου Ανάπτυξης για την Ανεξάρτητη Αρχή προστασίας των καταναλωτών
Το 71% υποστηρίζει την πρωτοβουλία για μεταρρυθμίσεις του Υπουργού Ανάπτυξης για τη δημιουργία της νέας Ανεξάρτητης Αρχής για την προστασία του καταναλωτή και την εποπτεία της αγοράς
Finance and money technology background concept of business prosperity and asset management
Ηλεκτρικό ρεύμα: Στροφή στα μπλε τιμολόγια κάνουν οι καταναλωτές
Η θετική εικόνα του Σεπτεμβρίου με τις μειώσεις στα περισσότερα τιμολόγια δεν φαίνεται να επαναλαμβάνεται τον Οκτώβριο καθώς οι τιμές χονδρικής της ηλεκτρικής ενέργειας κινούνται μέχρι στιγμής ανοδικά
Young man holding pen with bills working for calculate business data, taxes, bills payment