Ελλάδα

Επαμεινώνδας Κωστέας: «Έφυγε έτσι όπως ήθελε, να πετάει» – Συγκλονίζει ο πατέρας του επισμηναγού

Δεν μπορούν να πιστέψουν οι κάτοικοι της Μεγάλης Μαντίνειας του Δήμου Δυτικής Μάνης το χαμό ενός δικού τους ανθρώπου του επισμηναγού Επαμεινώνδα Κωστέα που έχασε την ζωή του όταν το εκπαιδευτικό αεροσκάφος Τ2 της Πολεμικής Αεροπορίας συνετρίβη πολύ κοντά στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας.

Η οικογένεια του επισμηναγού στη Μεγάλη Μαντίνεια του Δήμου Δυτικής Μάνη περνάει δύσκολες στιγμές και φίλοι και συγγενείς προσπαθούν να την στηρίξουν.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο πατέρας του αδικοχαμένου επισμηναγού συγκλονίζει λέγοντας πως «έφυγε με την μεγάλη του αγάπη, έτσι όπως ήθελε, να πετάει… Οι ήρωες πρέπει να είναι ζωντανοί και όχι σε φέρετρα με την γαλανόλευκη…»

Η τραγική ειρωνεία στην υπόθεση είναι ότι η χθεσινή πτήση θα ήταν η τελευταία του επισμηναγού, με αεροσκάφος Τ-2 Buckeye. Θα πήγαινε πλέον στα εκπαιδευτικά αεροσκάφη τύπου T-6.

Η έρευνα για να βρεθούν τα αίτια της τραγωδίας συνεχίζεται… Εξετάζεται το ενδεχόμενο, ο ίδιος ο πιλότος να επέλεξε το συγκεκριμένο σημείο να ρίξει το αεροσκάφος χωρίς να προλάβει να χρησιμοποιήσει τον μηχανισμό εκτίναξης, καθώς πολύ κοντά υπήρχε κατοικημένη περιοχή το χωριό του Άρι αλλά και η Μονάδα της 120 Πτέρυγας εκπαιδεύσεως της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η κηδεία του Επαμεινώνδα Κωστέα, που αφήνει πίσω του δύο ανήλικα παιδιά και την σύζυγό του ,θα γίνει το πρωί της Παρασκευής (29.12.2023) στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Μεγάλη Μαντίνεια του Δήμου Δυτικής Μάνης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Άρτα: Σήμερα το τελευταίο αντίο στην 35χρονη μητέρα - Πώς η απόφραξη εντέρου την οδήγησε στον θάνατο 2 εβδομάδες αφού γέννησε
Τριήμερο πένθος κήρυξε ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου μιας και η άτυχη μητέρα είχε διοριστεί σε νηπιαγωγείο του νησιού, τον περασμένο Σεπτέμβριο
35χρονη
Τα αναπάντητα ερωτήματα της υπόθεσης κατασκοπείας – Ο ρόλος των συνεργατών του Σμήναρχου και οι υπόνοιες για απειλές
Δεν έχει αποσαφηνιστεί το συνολικό ποσό που φέρεται να έλαβε, καθώς δεν έχουν δοθεί στις Αρχές οι κωδικοί πρόσβασης του ψηφιακού πορτοφολιού κρυπτονομισμάτων από το οποίο πληρωνόταν επί περίπου ενάμιση χρόνο
Ο κατηγορούμενος σμήναρχος
Τρεις υπόπτους «έδωσε» o σμήναρχος για την υπόθεση κατασκοπείας υπέρ της Κίνας – Οι απειλές και ο «Στίβεν Γουέιν»
Ο συνήγορός του επιβεβαίωσε ότι η προφυλάκιση αποτέλεσε προσωπικό αίτημα του ίδιου του σμηνάρχου, ο οποίος, όπως υποστήριξε, επιθυμεί να κριθεί από τη Δικαιοσύνη και να αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί
Απολογία του 54χρονου σμηνάρχου που κατηγορείται για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας 10