Ελλάδα

Παγώνη: Με μάσκα και αντισηπτικό οι μαθητές στα σχολεία – Αύξηση 40% στις νοσηλείες λόγω κορονοϊού

Ανησυχία επικρατεί στους κόλπους των ειδικών για την έξαρση κορονοϊού, γρίπης και άλλων αναπνευστικών λοιμώξεων μέσα στον Ιανουάριο, με το βλέμμα στα σχολεία, που άνοιξαν σήμερα, Δευτέρα (08.01.24) μετά τη χριστουγεννιάτικη ανάπαυλα.

Μιλώντας σχετικά το πρωί της Δευτέρας στον ΣΚΑΪ, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη συνέστησε οι μαθητές να πηγαίνουν στο σχολείο με μάσκα και αντισηπτικό και να αποφεύγουν τα φιλιά και της αγκαλιές, εν μέσω αυξημένων κρουσμάτων κορονοϊού, γρίπης και άλλων ιώσεων.

Η κυρία Παγώνη τόνισε, απευθυνόμενη στους γονείς, να μην στέλνουν τα παιδιά στο σχολείο, ακόμα και αν παρατηρούν μια μικρή αδιαθεσία και το τεστ βγαίνει αρνητικό.

Σύμφωνα με την ίδια, τις πρώτες ημέρες το ιικό φορτίο είναι χαμηλό και το τεστ ενδέχεται να βγαίνει αρνητικό ωστόσο το παιδί μεταδίδει τη νόσο. «Πρέπει να σταματήσουμε τη μετάδοση», είπε η κυρία Παγώνη και πρόσθεσε ότι σημειώνεται αύξηση στις νοσηλείες κατά 40%.

 

Αναφορικά με την κατάσταση στα νοσοκομεία σημείωσε ότι στις ΜΕΘ δεν παρατηρείται ακόμη πίεση, ενώ είπε ότι τα περιστατικά γρίπης είναι περισσότερα και με πιο βαριά συμπτώματα.

«Τα παιδιά που θα πάνε σχολείο από σήμερα πρέπει να πηγαίνουν εφοδιασμένα με μάσκα και αντισηπτικό.  Ανοιχτά παράθυρα και όχι αγκαλιές και φιλιά», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η κυρία Παγώνη σημείωσε ακόμη ότι η συγκεκριμένη μετάλλαξη δεν προκαλεί πνευμονίες καθώς πλήττει το ανώτερο αναπνευστικό. «Οι μεγαλύτερες ηλικίες, σε συνεννόηση με το γιατρό τους πρέπει να παίρνουν τα αντιικά φάρμακα» ανέφερε και επανέλαβε πως οι ηλικιωμένοι και όσοι έχουν υποκείμενα νοσήματα να κάνουν το εμβόλιο παράλληλα με αυτό της γρίπης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Αποπνικτική ατμόσφαιρα σε όλη την Ελλάδα: Αφρικανική σκόνη πνίγει Κρήτη και Αττική, θυελλώδεις άνεμοι αφήνουν πίσω τους καταστροφή
Η χώρα βρίσκεται από το πρωί της Κυριακής 15.02.2026 αντιμέτωπη με έντονη μεταφορά αφρικανικής σκόνης και πολύ ισχυρούς ανέμους. Η Αττική,...
Άνεμοι στη Λήμνο
«Δεν υπήρξε σεξουαλική κακοποίηση, ήταν φάρσα» λέει η μητέρα του 19χρονου που συνελήφθη μετά την καταγγελία του 17χρονου στη Νίκαια
«Δεν έχουν γίνει ακριβώς έτσι τα συμβάντα δεν υπήρξε σεξουαλική κακοποίηση. Ήταν στα πλαίσια της πλάκας μεταξύ τους» λέει η μητέρα του 19χρονου που συνελήφθη μετά την καταγγελία του 17χρονου για βιασμό
Bullying, aggression and violence scene between two males, one young adult male punches his peer near a bricks wall
Για σεξουαλικά αδικήματα με ανήλικους είχε καταδικαστεί ο 84χρονος που δολοφονήθηκε στην Αλεξανδρούπολη - Ήξερε τους δράστες
Οι τρεις δράστες 15, 17 και 21 ετών προσήχθησαν ως ύποπτοι για τη δολοφονία και ομολόγησαν ότι πήγαν στο σπίτι του θύματος κατόπιν προσυνεννοημένου ραντεβού και τον σκότωσαν μαχαιρώνοντας τον
Περιπολικό