Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Η Δόμνα Μιχαηλίδου υμνεί την εργασία των υπερήλικων

Επίθεση στην υπουργό Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ για όσα ανέφερε σε τηλεοπτική της συνέντευξη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τη Δόμνα Μιχαηλίδου ότι υμνεί την εργασία των υπερήλικων και αναρωτιέται αν σκοπός είναι να εξοικειωθεί η κοινωνία με την έννοια της συνταξιοδότησης μετά τα 70.

Παράλληλα συμπληρώνει πως…. «Δεν σκέφτεται η υπουργός ότι πολλοί συνταξιούχοι δεν μπορούν να εργαστούν, ακόμη κι αν θέλουν».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Η διαβεβαίωση της υπουργού Εργασίας κ. Δ. Μιχαηλίδου, στην εκπομπή του Γ. Αυτιά στον ΣΚΑΪ, ότι η 72χρονη μητέρα της είναι μέσα στην ενέργεια και στη δύναμη και ότι θα θέλει να δουλέψει εάν ξέρει ότι θα διατηρηθεί η σύνταξή της, δεν είναι μόνο ένας ύμνος στην εργασία των υπερηλίκων. 

Είναι και μια άμεση αναφορά στον «θρίαμβο» της πολιτικής της ΝΔ, η οποία έχει αναγκάσει κάποιους απόμαχους της δουλειάς, οι οποίοι εργάζονταν μια ζωή για να εξασφαλίσουν τη σύνταξή τους, να αναζητούν πρόσθετο εισόδημα. 

Για την κ. Μιχαηλίδου η ευεξία των ηλικιωμένων είναι ένας καλός λόγος για να θέλουν να εργαστούν, αντί να τη διοχετεύσουν, για παράδειγμα, στην οικογένειά τους και στη διαμόρφωση μιας ευχάριστης καθημερινότητας με πολλές δραστηριότητες.

Δεν «πάει» το μυαλό της ότι μπορεί να χρειάζονται επιπρόσθετο εισόδημα επειδή είναι μικρές οι συντάξεις τους, άρα ότι θα πρέπει να υπάρξει σε αυτό το πεδίο παρέμβαση, προκειμένου να αυξηθούν οι συντάξιμες αποδοχές. Αλλά πώς να το κάνει αυτό μια κυβέρνηση που έκοψε το δώρο στους συνταξιούχους;    

Δεν σκέφτεται η υπουργός ότι πολλοί συνταξιούχοι δεν μπορούν να εργαστούν, ακόμη κι αν θέλουν.

Δεν εξετάζει το, σοβαρό, ενδεχόμενο να μη μπορεί να βρει δουλειά ένας συνταξιούχος και μάλιστα άνω των 70 ετών, όσο ενέργεια κι αν έχει. 

Και με 11% ανεργία, ένα ποσοστό που έρχεται σε σύγκρουση με τις κυβερνητικές τυμπανοκρουσίες για ανάπτυξη και κορυφαίες οικονομικές επιδόσεις, δεν περνά από το μυαλό της υπουργού Εργασίας ότι υπάρχουν άλλες προτεραιότητες ως προς την απασχόληση.

Εκτός κι αν σκοπός είναι να εξοικειωθεί η κοινωνία με την έννοια της συνταξιοδότησης μετά τα 70. Ας ελπίσουμε όχι, παρότι είχε υπάρξει μια τέτοια συζήτηση από την πλευρά κυβερνητικών στελεχών».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δημοσκόπηση Interview: Οι 4 χαμένες περιφέρειες της ΝΔ, 6 στους 10 δεν προτιμούν τα ΕΛΤΑ – Πώς βλέπουν την επιστροφή Τσίπρα
Σύμφωνα μάλιστα με τα ευρήματα της δημοσκόπης το «πρασίνισμα» του χάρτη στις συγκεκριμένες περιφέρειες προκύπτει κυρίως λόγω της μείωσης της δύναμης της ΝΔ και όχι λόγω της αύξησης των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ
Κάλπη
Κόντρα ΠΑΣΟΚ – Ιωακείμ Γρυσπολάκη για τα Βορίζια και την οπλοκατοχή στην Κρήτη: «Όταν το θράσος και η εχθροπάθεια δεν έχουν όρια»
«Ο διορισμένος από την Υπουργό Πολιτισμού Διευθυντής του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου, Ιωακείμ Γρυσπολάκης, έκανε μία αποκρουστική ανάρτηση», σημειώνει η Χαριλάου Τρικούπη
Περιστατικό με πυροβολισμούς και αποτέλεσμα νεκρούς και τραυματίες σημειώθηκε στα Βορίζια Ηρακλείου
Ο Γιώργος Γεραπετρίτης έριξε «καρφί» για τον Αντώνη Σαμαρά: Εχθροπραξία και μισαλλοδοξία στα εθνικά θέματα είναι καταστροφική
Η αναφορά του υπουργού Εξωτερικών στη Βουλή εκλήφθηκε από πολλούς, ως μια απάντηση με νόημα για όσα του καταλόγισε στην τηλεοπτική του συνέντευξη ο πρώην πρωθυπουργός
Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης στη Βουλή 8
Νίκος Ανδρουλάκης: Δεν δέχομαι μια τραγωδία να γίνεται reality show και πεδίο στείρας κομματικής αντιπαράθεσης
«Δεν δέχομαι μια τραγωδία να γίνεται reality show, μία τραγωδία να γίνεται πεδίο στείρας κομματικής αντιπαράθεσης για να βγάλει την ουρά της έξω η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη»
Ο Νίκος Ανδρουλακης
9