Ελαττώθηκε στο 3,75% το επιτόκιο των τρίμηνων εντόκων γραμματίων του Ελληνικού Δημοσίου στη δημοπρασία του ΟΔΔΗΧ, από το 3,83% που είχε διαμορφωθεί στην δημοπρασία του Ιανουαρίου.
Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε ο ΟΔΔΗΧ, στη δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 13 εβδομάδων, ύψους 625 εκατ. ευρώ η απόδοση τους διαμορφώθηκε στο 3,75%. Υποβλήθηκαν συνολικές προσφορές ύψους 996 εκατ. ευρώ, που υπερκάλυψαν το ζητούμενο ποσό κατά 1,59 φορές.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Το Δημόσιο θα αντλήσει 812,5 εκατ. ευρώ.
Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε μέσω των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς (Primary Dealers), και η ημερομηνία διακανονισμού είναι η Παρασκευή 5 Απριλίου 2024.
Έγιναν δεκτές προσφορές μέχρι του ύψους του δημοπρατηθέντος ποσού, καθώς και μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 187,5 εκατ. ευρώ.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Δεν θα γίνουν αποδεκτές συμπληρωματικές μη ανταγωνιστικές προσφορές την Πέμπτη 4 Απριλίου 2024.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ