Πολιτική

Μάκης Βορίδης για Μάτι: «Αναντίστοιχη μια τέτοιου τύπου ποινή για ένα τέτοιο μέγεθος τραγωδίας»

«Αναντίστοιχη» χαρακτήρισε την απόφαση του δικαστηρίου για την τραγωδία στο Μάτι με τους 104 νεκρούς, ο Μάκης Βορίδης.

Μιλώντας σήμερα (29.04.2024) στο ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Σήμερα», ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης ανέφερε πως «μια τέτοιου τύπου ποινή για μια τέτοιου τύπου τραγωδία, για μία τέτοιου μεγέθους τραγωδία και καταστροφή, είναι αναντίστοιχη».

«Εμένα δεν μου επιτρέπεται να σχολιάζω δικαστικές αποφάσεις», ήταν το εισαγωγικό σχόλιό του. Και, εν συνεχεία, «προφανώς θα υπάρξουν και εφέσεις, πρέπει να δούμε και τη στάση του εισαγγελέως ως προς τις απαλλακτικές προτάσεις. Υπάρχουν θέματα μπροστά, άρα εμείς, η κυβέρνηση, το ακούμε». Σε κάθε περίπτωση, «η απορία εύλογη, η αντίδραση εύλογη, όλα αυτά είναι κατανοητά», σημείωσε.

«Θα πρέπει να ξέρει κανείς τις λεπτομέρειες της υποθέσεως», τόνισε. «Μπορεί να μην μπορούμε να προσδιορίσουμε αν φταίει το δικαστήριο ή ο τρόπος που συντάχθηκε η ποινική δικογραφία ή ο τρόπος που έγιναν οι κατηγορίες, η Εισαγγελία που τις απέδωσε, ή αν φταίει το ότι δεν υπήρχε ένα πλέγμα διατάξεων που να προσδιορίζει με ακρίβεια την ευθύνη. Πάντως η γενική αίσθηση είναι ότι κάτι φταίει».

Εν κατακλείδι σημείωσε ότι «η σειρά των ευθυνών μας αφήνει με μια αίσθηση ότι δεν έγιναν αυτά που έπρεπε να γίνουν».

Νωρίτερα το δικαστήριο ανακοίνωσε την απόφασή του για τη φωτιά στο Μάτι, αθωώνοντας 15 από τους 21 κατηγορουμένους, με τους συγγενείς των θυμάτων και τους επιζώντες να αντιδρούν έντονα και να καταφέρονται κατά της έδρας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Πολάκης για εκλογή προέδρου ΣΥΡΙΖΑ: Πρέπει να έχει την κοινωνική αποδοχή – Πού διαφώνησε με Φάμελλο
«Ο αρχηγός πρέπει να συγκεντρώνει την κοινωνική αποδοχή, άρα δεν είναι καλό να γίνουν βήματα πίσω» είπε ο βουλευτής Χανίων για τη διαδικασία εκλογής Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Παύλος Πολάκης στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ
Σοφία Ζαχαράκη: Αναστολή φοιτητικής ιδιότητας για 24 μήνες σε όσους συλλαμβάνονται για επεισόδια μέσα στα Πανεπιστήμια
Η υπουργός Παιδείας είπε στους πρυτάνεις ότι το θέμα της βίας στα πανεπιστήμια «είναι ψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης» και τους ζήτησε να ενεργούν σύμφωνα με τα «εργαλεία» που τους δίνει η νομοθεσία
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ 13