Πολιτική

Βαρτζόπουλος: Η προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων φτάνει στο σημείο άρνησης και της απλής λογικής

Ο υφυπουργός Υγείας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος με ανάρτησή του στο Facebook απαντά σε όσα του καταλογίζουν με βάση τις πρόσφατες δηλώσεις του για την θέση της γυναίκας και την γυναικοκτονία.

Ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος υπερασπίζεται τις δηλώσεις του πως «το θηλυκό είναι για άλλες δουλειές για να τίκτει, η γυναικοκτονία έχει βιολογική βάση» που ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων και κάνει λόγο για προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων που φτάνει στο σημείο άρνησης και της απλής λογικής.

Στην ανάρτησή του αναφέρει τα εξής: Η προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων φτάνει στο σημείο άρνησης και της απλής λογικής. Εκείνο το οποίο είπα και εννοώ είναι το αυτονόητο, ότι υπάρχουν διαφορετικά βιολογικά χαρακτηριστικά των φύλων, ότι το αρσενικό έχει συνήθως σημαντικότερη σωματική δύναμη, άρα είναι πιο επικίνδυνο στην επιθετικότητα του από το θηλυκό.

Ως εκ τούτου θα πρέπει να υπάρχουν και ιδιαίτερες προβλέψεις και ιδιαίτεροι μηχανισμοί περιορισμού της ενδεχόμενης, εννοείται για πολλούς κοινωνικούς και άλλους λόγους, επιθετικότητας και βιαιότητας εις βάρος των γυναικών.

Άρα η έννοια της γυναικοκτονίας είναι απολύτως σωστή και θα πρέπει να αντιμετωπίζεται διακριτά και αποτελεσματικά. Εννοούσα δηλαδή, είπα και υποστηρίζω ακριβώς το αντίθετο από τις αυθαίρετες κ προβοκατόρικες ερμηνείες».

Οι δηλώσεις που προκάλεσαν σάλο

Ο κ. Βαρτζόπουλος μιλώντας στο Livemedia πριν από λίγες εβδομάδες είπε πως «σε όλη την πανίδα, το σε κάθε μορφή ενβίου όντος το αρσενικό είναι πιο επιθετικό γιατί στη φύση αυτό είναι που κυνηγάει την τροφή και αναλαμβάνει την επιθετική διεκδίκηση. Το θηλυκό είναι για άλλες δουλειές. Για να τίκτει. Είτε γίνεται στην αγέλη, είτε γίνεται στη δυαδική μορφή που έχουμε στο homo sapiens. Είναι η φύση των πραγμάτων το αρσενικό να είναι επιθετικό κατά συνέπεια η γυναικοκτονία έχει μια βιολογική βάση».
Ο κ.Βαρτζόπουλος, ο οποίος είναι ψυχίατρος, αναφερόμενος στα περιστατικά επιθετικότητας από νέους είπε ότι «όταν κάποιος είναι επιθετικός, είναι επιθετικός επειδή είναι γεννημένος επιθετικός και επειδή ο τρόπος με τον οποίο έχει ζήσει όλα αυτά τα χρόνια ενισχύει αυτή την επιθετικότητα.

Εκείνο το οποίο μπορούμε να κάνουμε εμείς, είναι όταν διαπιστώνουμε σε πρώιμη φάση μια τέτοια επιθετικότητα, αυτή την επιθετικότητα να τη βάλουμε μέσα σε κοινωνικά κανάλια, (…) δηλαδή να μη σκοτώνεις ή να μην επιτίθεσαι για να κλέψεις, να επιτίθεσαι στον εχθρό της πατρίδας, ή να επιτίθεσαι στον εχθρό της κοινωνίας.

Αλλά όταν κάποιος εκδηλώνει πλέον μια οργανωμένη τέτοια αντικοινωνική, επιθετική, εγκληματική συμπεριφορά, ο σωστός τρόπος είναι η έγκαιρος ανίχνευση και η καταστολή, ο περιορισμός του», πρόσθεσε ο Δ. Βαρζτόζπουλος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νικήτας Κακλαμάνης απάντησε στη Ζωή Κωνσταντοπούλου: Η κλήρωση για τους ανώτατους δικαστές στην υπόθεση Τριαντόπουλου θα γίνει τη Δευτέρα
Απαντήσεις έδωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, στις κατηγορίες που διατύπωσε εναντίον του η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ενημερώνοντας...
Ο πρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης
Μητσοτάκης σε Σίσι: Οι χώρες μας πυλώνες σταθερότητας – Προειδοποίηση σε Ερντογάν: Κανένα παράνομο τετελεσμένο δεν μπορεί να έχει ισχύ στο μέλλον
«Είμαστε αποφασισμένοι να έχουμε αυτή την εταιρική στρατηγική σχέση με την Ελλάδα, με αμοιβαίο σεβασμό», είπε ο Πρόεδρος της Αιγύπτου
Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλ Σίσι 11
Προσωπικός Αριθμός Πολίτη: Στον «αέρα» η πλατφόρμα μέσα στις επόμενες 10 ημέρες – Τι θα ισχύσει με τις ταυτότητες
«Βρισκόμαστε πια στις τελευταίες συνεννοήσεις, οι πλατφόρμες που χρειάζονται είναι έτοιμες και μένει μέσα στον Μάιο να βγούμε στον αέρα», τόνισε ο Δημήτρης Παπαστεργίου
Η εφαρμογή gov.gr wallet στα κινητά
«Πυρά» Κακλαμάνη κατά Κωνσταντοπούλου μετά τις καταγγελίες της για τη δικογραφία των Τεμπών - «Επιθυμεί προνομιακή πρόσβαση»
«Να πει ότι ψάχνει δικαιολογίες για τη μη ενημέρωση των βουλευτών της, οι οποίοι για πρώτη φορά χθες πήγαν να δουν τη δικογραφία» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Βουλής
Ο πρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης 10