Ελλάδα

Ρώσοι κατάσκοποι στη Χαλκιδική: «Είναι ήσυχοι άνθρωποι» λέει στο newsit.gr ο γείτονας των ξενοδόχων

«Ήσυχοι άνθρωποι, συνεννοήσιμοι, δεν έχουν δημιουργήσει ποτέ προβλήματα» λέει στο newsit.gr ένας γείτονας του ζευγαριού στη Χαλκιδική, που σύμφωνα με το «Insider» είναι… Ρώσοι κατάσκοποι!

Ο Nikolay και η Elena από τη Ρωσία, που φέρονται να είναι κατάσκοποι, αγόρασαν το ξενοδοχείο στη Χαλκιδική το 2009 και μετακόμισαν εκεί το 2010.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το «The Insider» και η Telegraph το ξενοδοχείο στη Χαλκιδική αντί να υποδέχεται πελάτες, λειτουργούσε από τους ιδιοκτήτες του -τους «Ρώσους κατασκόπους»– ως καταφύγιο για μέλη της GRU, της υπηρεσίας πληροφοριών του Βλαντιμίρ Πούτιν!

 

xalkidiki

Τίποτα από όλα τα παραπάνω πάντως, δεν είχαν αντιληφθεί οι κάτοικοι της περιοχής. Κανείς δεν είχε υποπτευθεί ότι κάτι άλλο γίνεται πίσω από τη βαριά καγκελόπορτα του ξενοδοχείου.

Σύμφωνα με τα όσα είπε γείτονας του ζευγαριού στο newsit.gr όχι απλώς ήταν «ήσυχοι άνθρωποι» αλλά η γυναίκα εξακολουθεί να μένει εκεί…

xalkidiki

«Την γυναίκα την βλέπω ακόμα εδώ στο ξενοδοχείο. Ο σύζυγος της έχει πεθάνει εδώ και λίγο καιρό. Και τότε ανησύχησα, είπα τι έπαθε ο άνθρωπος στα καλά καθούμενα».

Υπενθυμίζεται ότι το Insider περιγράφει το ζευγάρι ως «κατασκόπους βαθιάς κάλυψης» που δρούσαν χωρίς διπλωματική κάλυψη. Όσο για το ξενοδοχείο, το οποίο βλέπετε στις εικόνες του newsit.gr παρά το αναφερόμενο ιστορικό του ως ρωσικό καταφύγιο, εξακολουθούσε να είναι διαθέσιμο για κρατήσεις σε δημοφιλείς ιστότοπους, όπως η Booking.com και το Tripadvisor, μέχρι το 2020.

Από το το 2023, οι τσεχικές αρχές έχουν ζητήσει την έκδοση του ζευγαριού από την Ελλάδα και αναμένεται ακόμη η τελική απόφαση των ελληνικών αρχών για την γυναίκα. Ο σύζυγός της πέθανε από καρδιακή προσβολή τον Φεβρουάριο σε ηλικία 62 ετών.

Ρεπορτάζ: Άγγελος Λαμπίδης

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης και Ντόρα Μπακογιάννη: Οι αναρτήσεις για τα 13 χρόνια χωρίς τη Μαρίκα Μητσοτάκη – «Μαμά μου, πόσο μου λείπεις!»
Δεκατρία χρόνια συμπληρώνονται σήμερα (6.5.25) από τον θάνατο της Μαρίκας Μητσοτάκη το 2012. Με αναρτήσεις τους ο Κυριάκος Μητσοτάκης και...
Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και Μαρίκα Μητσοτάκη
Συγκίνηση στην κηδεία του Πέτρου Μολυβιάτη: Δίπλα στο φέρετρό του ο Μητσοτάκης – Ο συγκινητικός επικήδειος του Καραμανλή
«Η αφοσίωσή του στην υπεράσπιση των εθνικών δικαίων, στην διασφάλιση του εθνικού συμφέροντος ήταν απαράμιλλη», είπε ο Κώστας Καραμανλής, αποχαιρετώντας τον αγαπημένο του συνεργάτη
Κηδεία Πέτρου Μολυβιάτη 3
Υπόθεση Λύτρα: Η στιγμή που το πρώην ζευγάρι συναντήθηκε στο δικαστήριο – «Σοκαριστικές αποκαλύψεις» προανήγγειλε ο δικηγόρος της Πολυζωγοπούλου
Σε βίντεο φαίνονται τα βλέμματα των 2 πρώην συντρόφων να διασταυρώνονται, τη στιγμή μάλιστα που ο Απόστολος Λύτρας είχε στο πλευρό του την νέα σύντροφό του
Σοφία Πολυζωγοπούλου