Ελλάδα

Διακοπές στα Δωδεκάνησα: Τρία μικροσκοπικά νησιά χωρίς κόσμο

Διακοπές για εσένα, σημαίνουν ηρεμία, χαλάρωση, να μην έχεις πρόγραμμα, να μην κοιτάζεις καν το ρολόι, όπως, δηλαδή το λέει και η λέξη να «διακόπτεις» απ’ όλα.

Να είσαι σε ένα ήσυχο νησί, απολαμβάνοντας τον ήλιο, τη θάλασσα και τις βόλτες, μακριά από τις ορδές των τουριστών.

Και υπάρχουν αρκετά ελληνικά νησιά που σου προσφέρουν αυτές τις ήρεμες κι εναλλακτικές διακοπές, για να γεμίσεις τις μπαταρίες σου.

Εμείς, έχουμε παρακάτω τρία μικρά, αλλά πανέμορφα νησιά, των Δωδεκανήσων που «αντιστέκονται» στον μαζικό τουρισμό. Μόνο που «πέφτουν» αρκετά μακριά, αλλά σε κάθε περίπτωση αξίζει το πολύωρο ταξίδι.

Ψέριμος: Μία ανάσα από την Κω και την Κάλυμνο βρίσκεται ένα μικροσκοπικό νησί που αντιστέκεται στον μαζικό τουρισμό, διατηρώντας τον παραδοσιακό και αυθεντικό του χαρακτήρα.

Ο λόγος για την Ψέριμο, όπου θα περάσεις ξέγνοιαστες διακοπές, σε ένα μέρος που αμέσως θα νιώσεις οικεία με τους κατοίκους του. Τον Ιούλιο ο κόσμος είναι λιγοστός, ενώ αν την επισκεφτείς Αύγουστο είναι σαφώς περισσότερος, αφού πολλοί τουρίστες από την Κάλυμνο και την Κω επιλέγουν την Ψέριμο για μια μονοήμερη επίσκεψη.

Αλλά σε κάθε περίπτωση, δεν χαλάνε αυτή τη νωχελικότητα που αποπνέει το νησάκι. Στην Ψέριμο δεν χρειάζεσαι αυτοκίνητο, αφού είναι τόσο μικρή που μπορείς να την γυρίσεις ακόμα και με τα πόδια.

Το νησί φημίζεται και για τις παραλίες του. Ακριβώς μπροστά στον οικισμό Αυλάκια βρίσκεται μία από αυτές, με μαλακή άμμος και διάφανα νερά.

Άλλες παραλίες που μπορείς να επισκεφτείς, είναι η Ρούσσα, η Γλίστρα και η Κορακία. Επίσης -με τα πόδια πάντα- μετά από ένα πεντάλεπτο περπάτημα, θα συναντήσεις το Βαθύ, μία όμορφη παραλία με άμμο και λίγα βότσαλα, ενώ αν εσύ και η παρέα σου είστε της πεζοπορίας, στο βόρειο τμήμα του νησιού, θα συναντήσετε την παραλία Τάφος.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σεισμός 4,2 ρίχτερ στη Χαλκιδική
Ο σεισμός έγινε στις 20.57 το απόγευμα της Δευτέρας (16/6/25), με επίκεντρο 27 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Παλιουρίου Κασσάνδρας Χαλκιδικής. Σύμφωνα...
Σεισμός στη Χαλκιδική
Μαρία Καρυστιανού: «Δέχτηκα απειλές εγώ και η οικογένειά μου για την προανακριτική για τα Τέμπη»
«Δεν θα κρυφτώ πίσω από το δάχτυλό μου, ξέρω με ποιους τα ‘χω βάλει», τονίζει σε συνέντευξή της η Μαρία Καρυστιανού μετά από καταγγελία στο ελληνικό FBI για απειλές που δέχτηκε η ίδια και η οικογένειά της
Η Μαρία Καρυστιανού
3
Ένας 38χρονος κουρέας πνίγηκε στη Χαλκιδική – «Ήταν υγιής και γυμνασμένος, δεν ξέρουμε τι έγινε» λένε οι συγγενείς του
«Είπε στον φίλο του ότι θα έμπαινε να κολυμπήσει γιατί μετά ήθελαν να πάνε για φαγητό και δεν ήθελε να κολυμπήσει μετά με γεμάτο στομάχι» λέει ο αδερφός του άτυχου 38χρονου
Ο 38χρονος που πνίγηκε στη Χαλκιδική 1
«Πήγε να βοηθήσει έναν άνθρωπο, και την χτύπησε το φορτηγό, "έφυγε" σαν ήρωας», λέει ο σύζυγος της αστυνομικού που πέθανε στη Χαλκιδική
Η σύζυγος μου γύριζε από την υπηρεσία της στις 5 Απριλίου, δεν μπόρεσε να τραβήξει τον ξαπλωμένο και τους χτύπησε το φορτηγό και τους δύο», εξηγεί ο σύζυγος της 46χρονης που πέθανε μετά από 2μηνη νοσηλεία
Η 46χρονη αστυνομικός που παρασύρθηκε από φορτηγό τον Απρίλιο και κατέληξε στις 14 Ιουνίου 1