Επιχειρήσεις

Planet Turkey: Σε τροχιά ανάπτυξης με την είσοδο της FZM στο μετοχικό της κεφάλαιο

Με την είσοδο της Τουρκικής εταιρείας FZM στο μετοχικό της κεφάλαιο, η PLANET Turkey, θυγατρική εταιρεία της PLANET Α.Ε., εισέρχεται σε μια νέα εποχή ανάπτυξης. 

Συγκεκριμένα, η Τουρκική εταιρεία FZM που είναι θυγατρική εταιρεία του Καναδικού Ομίλου Van Horne εισέρχεται ως στρατηγικός επενδυτής, αποκτώντας το 50% των μετοχών της PLANET Turkey. Υπενθυμίζεται ότι η PLANET Turkey αποτελεί μετασχηματισμό της Τουρκικής Ernst & Young Consulting που εξαγοράστηκε από την PLANET το 2001.

Η τελετή υπογραφής μεταξύ των δύο κορυφαίων Οργανισμών πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου στην Άγκυρα παρουσία πλήθους εκπροσώπων των Τουρκικών ΜΜΕ και έλαβε πολύ μεγάλη δημοσιότητα από τα Τουρκικά μέσα. Στην τελετή παρευρέθηκαν ο Φεσίχ Ζεκί Μερτ, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Van Horne Construction, και ο Χρήστος Γιαννακόπουλος, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου PLANET.

Η συνεργασία αυτή αναμένεται να ενισχύσει τις συμβουλευτικές υπηρεσίες της PLANET Turkey, και να επεκτείνει τη δραστηριότητά της πέρα από τα σύνορα της Τουρκίας, ανοίγοντας νέες προοπτικές σε σημαντικές αγορές της Ασίας. Με εξειδίκευση στην υλοποίηση συγχρηματοδοτούμενων έργων μεγάλης κλίμακας, η PLANET Turkey στοχεύει να αξιοποιήσει αυτή τη συνεργασία για να διευρύνει την παρουσία της στην περιοχή της Τουρκίας και τις γειτονικές της χώρες. 

Η PLANET Turkey έχει καταξιωθεί ως μια από τις βασικές παρουσίες στον τομέα των συμβουλευτικών υπηρεσιών διοίκησης συγχρηματοδοτούμενων έργων στην Τουρκία. Με την έδρα της να έχει μεταφερθεί από την Κωνσταντινούπολη στην Άγκυρα, η εταιρεία έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα ισχυρό χαρτοφυλάκιο έργων υποδομών και μεταρρυθμίσεων, προσφέροντας καινοτόμες λύσεις και στρατηγικές που συμβάλλουν στην ανάπτυξη της χώρας.

Η Τουρκική FZM αποτελεί θυγατρική της καναδικής κατασκευαστικής εταιρείας Van Horne, που διακρίνεται για την αριστεία της σε τομείς όπως οι κατασκευές, η διαχείριση έργων και η μεταποίηση. Ο διακεκριμένος Τούρκος επιχειρηματίας Φεσίχ Ζεκί Μερτ είναι ιδιοκτήτης της FZM και διαθέτει, μεταξύ άλλων, σημαντικές επενδύσεις στην Τουρκία στους τομείς της μεταποίησης, των κατασκευών και των μέσων ενημέρωσης.

Η συνεργασία αυτή αναμένεται να αξιοποιήσει την εμπειρία, την τεχνογνωσία και την ισχυρή παρουσία της στη χώρα για την περαιτέρω ανάπτυξη της PLANET Turkey και την εδραίωσή της στην Τουρκία και τις γειτονικές χώρες της Ασίας.

planet turkey

Ο Χρήστος Γιαννακόπουλος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της μητρικής εταιρείας PLANET Α.Ε. καθώς επίσης και της PLANET Turkey, δήλωσε: «Αυτή η στρατηγική συνεργασία σηματοδοτεί ένα καθοριστικό βήμα για την PLANET Turkey. Με την υποστήριξη της FZM και της Van Horne, είμαστε βέβαιοι ότι θα ενισχύσουμε τις υπηρεσίες μας και θα επεκταθούμε τόσο στην Τουρκία όσο και σε νέες αγορές στις γειτονικές Ασιατικές χώρες. Μαζί θα συνεχίσουμε να υλοποιούμε έργα υψηλού αντίκτυπου που διαμορφώνουν το μέλλον των υποδομών και των μεταρρυθμίσεων».

Αναφερόμενος στην εξαγορά, ο Φεσίχ Ζεκί Μερτ, δήλωσε: «Αποφασίσαμε να αποκτήσουμε το 50% των μετοχών της PLANET Turkey στο πλαίσιο της στρατηγικής μας για την επέκταση των δραστηριοτήτων της Van Horne στην Τουρκία. Η PLANET Turkey, η οποία προσφέρει διεθνείς συμβουλευτικές υπηρεσίες, θα συνδυάσει την εμπειρία που έχουμε αποκτήσει στον Καναδά με την άνω των 35 ετών εμπειρία της PLANET, δημιουργώντας μια ισχυρή συνέργεια για την Τουρκία. Τελικά, ο μεγάλος κερδισμένος θα είναι η χώρα μας. Οι φιλικοί άνεμοι που πνέουν μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας μάς ενθάρρυναν να προχωρήσουμε σε αυτή τη συνεργασία. Σύντομα θα αποδείξουμε τι μπορούν να πετύχουν οι δύο λαοί, που μοιράζονται την ίδια ιστορία και γεωγραφία, όταν συνεργάζονται».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Επιχειρήσεις
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Επιχειρήσεις: Περισσότερα άρθρα
Η μαγεία του θεάτρου, δώρο για τα παιδιά
Στα τέσσερα χρόνια υλοποίησης της πρωτοβουλίας, η Τράπεζα έχει διαθέσει περίπου 6.000 εισιτήρια για παιδιά και εφήβους, ενώ οι συμμετέχοντες, μαζί με τους συνοδούς τους, έχουν παρακολουθήσει συνολικά 128 εξαιρετικές χριστουγεννιάτικες παραστάσεις
O Μιχάλης Βλασταράκης, Γενικός Διευθυντής Marketing & Εταιρικής Επικοινωνίας Ομίλου Eurobank, η Έλενα Ράπτη, Υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας
και ο Κωνσταντίνος Γλούμης, Γενικός Γραμματέας Δημογραφικής & Στεγαστικής Πολιτικής
Ο ΑΔΜΗΕ προκηρύσσει τον διαγωνισμό για την ηλεκτρική διασύνδεση Κορίνθου – Κω
Ο προϋπολογισμός για το καλωδιακό τμήμα της διασύνδεσης ανέρχεται σε 1,35 δισ. ευρώ και η ανάθεση του έργου θα πραγματοποιηθεί με κριτήριο την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά
Ο ΑΔΜΗΕ προκηρύσσει τον διαγωνισμό για την ηλεκτρική διασύνδεση Κορίνθου – Κω
Τράπεζα Πειραιώς: Από σήμερα σε διαπραγμάτευση οι 1,23 δισ. νέες μετοχές στο Χρηματιστήριο Αθηνών
Στην κύρια αγορά του ΧΑ επέστρεψε σήμερα η Τράπεζα Πειραιώς, με τον CEO να χτυπά το καμπανάκι της έναρξης της συνεδρίασης, σηματοδοτώντας τη μετάβαση σε μια νέα εποχή για τον Όμιλο
Το logo της Τράπεζας Πειραιώς