Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο Δήμος Θεσσαλονίκης, μετά από σχετικό αίτημα του Δήμου προς το Υπουργείο κλιματικής κρίσης.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης προκειμένου να «τρέξουν» πιο γρήγορα οι διαδικασίες για την εκταμίευση κονδυλίων, που αφορούν την αποκατάσταση των ζημιών στην πόλη.

Μέχρι στιγμής, έχουν υποβληθεί περίπου 10 αιτήματα για αποζημιώσεις από ιδιοκτήτες ΙΧ, που είδαν δέντρα να πέφτουν πάνω στα οχήματά τους. 
Όπως ανέφερε στην εκπομπή της ΕΡΤ 3, «Μέρα με Χρώμα» ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης ενόψει και εορτών, η ανάγκη να προχωρήσουν όσο το δυνατόν συντομότερα οι διαδικασίες είναι ακόμα μεγαλύτερη.

«Η κήρυξη έκτακτης ανάγκης είναι μια τυπική διαδικασία, όχι για την αντιμετώπιση του φαινομένου αλλά για τη γρήγορη αποκατάσταση των ζημιών, την αποκομιδή των εκατοντάδων δέντρων, τον καθαρισμό της πόλης, τα μέτρα για κάποια νέα κακοκαιρία. Όλα αυτά οδήγησαν στο να ζητηθεί και η χρηματική υποστήριξη από το αρμόδιο υπουργείο», επισήμανε αρχικά ο Στ. Αγγελούδης.

«Δεν μπορώ να αφήσω την πόλη να πάει σε γιορτές, στην αγορά, που πρέπει να λειτουργήσει, έχοντας τις δυσκίνητες γραφειοκρατικές διαδικασίες, με τις οποίες θα πρέπει να μαζευτεί άμεσα το αποτύπωμα, που έχει αφήσει αυτή η μεγάλη θεομηνία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Έμπειρος ορειβάτης από την Ηλεία μεταξύ των τεσσάρων νεκρών από τη χιονοστιβάδα στα Βαρδούσια Όρη – Τελευταία στιγμή δεν πήγε μαζί τους και πέμπτος
Οι επαγγελματικές υποχρεώσεις κράτησαν μακριά από το βουνό τον 5ο της παρέας και σώθηκε - Ήταν εκείνος που ειδοποίησε τις αρχές ότι οι φίλοι του αγνοούνται - Η επιχείρηση ανάσυρσης των σορών αναμένεται να ξεκινήσει τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου
ΦΩΤΟ tempo24.news 8
Για εμπρησμό από αμέλεια κατηγορείται η μητέρα του 7χρονου που πέθανε από φωτιά στο σπίτι της οικογένειας στη Ροδόπη
Ο έξι ετών αδελφός του επτάχρονου και ο πατέρας νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση - Η ξυλόσομπα που βρισκόταν στο δωμάτιο φέρεται να στάθηκε αιτία για τη μοιραία πυρκαγιά
Φωτιά σε σπίτι στη Ροδόπη
Ένα κρυμμένο μπιτόνι πρόδωσε τον γιο της Ελένης Παπαδοπούλου που συνελήφθη για τη δολοφονία της - «Σχέδιο σε 3 φάσεις» περιγράφει η Αγγελική Νικολούλη
Σύμφωνα με την Αγγελική Νικολούλη που ερεύνησε σε βάθος την υπόθεση μέσα από την εκπομπή της, «πέρα από τα χάπια, της προκάλεσε ασφυκτικό θάνατο και έβαλε φωτιά»
Ελένη Παπαδοπούλου: Ένα κρυμμένο μπιτόνι πρόδωσε τον γιο της που συνελήφθη για τη δολοφονία της – «Σχέδιο σε 3 φάσεις» περιγράφει η Αγγελική Νικολούλη
6