Ελλάδα

21 συλλήψεις για διαφθορά σε πολεοδομίες στη Βόρεια Ελλάδα – Κατασχέθηκε 1 εκατομμύριο ευρώ

Χειροπέδες σε πέντε πολεοδόμους στη Σιθωνία και στην Προποντίδα Χαλκιδικής που έκαναν χλιδάτη ζωή

Σε 21 συλλήψεις έχει προχωρήσει η αστυνομία για υπόθεση διαφθοράς σε πολεοδομίες της Χαλκιδικής, όπως έγινε γνωστό σήμερα Τρίτη (10.12.24).

Οι συλλήψεις έχουν πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο μεγάλης επιχείρησης της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων των Σωμάτων Ασφαλείας που βρίσκεται σε εξέλιξη και αφορά υπόθεση διαφθοράς.

Στο επίκεντρο της αστυνομικής επιχείρησης βρίσκονται ι πολεοδομίες των δήμων Σιθωνίας και Προποντίδας Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, η ΕΛ.ΑΣ εντόπισε ένα εκατομμύριο ευρώ σε μετρητά, ενώ στις συλλήψεις φέρονται να περιλαμβάνονται ένας πρώην δήμαρχος, 15 ιδιώτες και πέντε υπάλληλοι της πολεοδομίας, οι οποίοι φέρονται να έκαναν από απλές εξυπηρετήσεις έως και την έκδοση ψεύτικων αδειών.

Από το παραπάνω ποσό, 700.000 ευρώ εντοπίστηκαν στα σπίτια των υπαλλήλων ενώ το υπόλοιπο ποσό ήταν στην κατοχή των ιδιωτών.

Οι έρευνες των αδιάφθορων της ΕΛ.ΑΣ της Βορείου Ελλάδας ξεκίνησαν από τον περασμένο Απρίλιο και σιγά σιγά κατάφεραν να διεισδύσουν στο κύκλωμα και να αποκαλύψουν την παράνομη δραστηριότητά του.

Οι πέντε υπάλληλοι φέρονται να έκαναν χλιδάτη ζωή ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για πιθανή εμπλοκή και άλλων ατόμων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Βεντέτα στα Βορίζια: Το ολονύχτιο μοιρολόι στο σπίτι του 39χρονου, τα 5 πρόσωπα που είναι στο «κάδρο» των Αρχών και τα κλειστά στόματα
Συνεχίζεται το ανθρωποκυνηγητό από την ΕΛΑΣ για τα 3 άτομα που φέρεται να εμπλέκονται στο αιματοκύλισμα - Δραματικές οι στιγμές στο σπίτι του 39χρονου
Ο Φανούρης Καργάκης που έπεσε νεκρός από τους πυροβολισμούς 17
Ο Μιχάλης Αεράκης για το μακελειό στα Βορίζια: «Το θέμα είναι η Παιδεία, πρέπει να ληφθούν αυστηρά μέτρα»
«Τα νέα παιδιά θεωρούν "καπετανάτο" να πίνουν κούπες και όταν μεγαλώσουν να έχουν κι ένα περίστροφο στη μέση τους. Ή να βλέπουμε παιδάκια 9 χρονών να οδηγούν τζιπ 4Χ4 και δεν τους μιλάει κανένας», υπογράμμισε ακόμα
Μιχάλης Αεράκης