Κόσμος

Ιταλία: Από το 2025 απαγορεύεται το κάπνισμα σους εξωτερικούς χώρους του Μιλάνο

Το νέο μέτρο αφορά μόνο τα «κανονικά παραδοσιακά τσιγάρα» και όχι τα ηλεκτρονικά

Βάσει απόφασης από την 1η Ιανουαρίου του 2025 το κάπνισμα πρόκειται να απαγορευθεί και στους ανοικτούς χώρους στο Μιλάνο της Ιταλίας.

Η συγκεκριμένη απαγόρευση του καπνίσματος θα αφορά δρόμους, εσωτερικές αυλές, ανοικτούς χώρους εστιατορίων και καφέ στο Μιλάνο. Μόνη εξαίρεση θα αποτελούν οι απομονωμένες περιοχές στις οποίες ο κάθε καπνιστής θα πρέπει να έχει εξασφαλίσει «ελεύθερο χώρο», χωρίς άλλους πολίτες, σε ακτίνα τουλάχιστον δέκα μέτρων.

Τα πρόστιμα, για όποιον δεν σέβεται τη νέα απαγόρευση, θα ξεκινούν από 40 και θα φτάνουν τα 250 ευρώ.

Ο δήμος του Μιλάνο ξεκαθάρισε ότι το νέο μέτρο αφορά μόνο τα «κανονικά παραδοσιακά τσιγάρα» και όχι τα ηλεκτρονικά.

Ήδη από 2021 στη μεγαλούπολη του ιταλικού βορρά έχει τεθεί σε ισχύ μια πρώτη απαγόρευση, βάσει της οποίας το κάπνισμα δεν επιτρέπεται σε περιοχές στις οποίες αθλούνται πολίτες, παίζουν μικρά παιδιά, όπως και στις στάσεις λεωφορείων, στα νεκροταφεία και στις αθλητικές εγκαταστάσεις.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Διπλωματικό θρίλερ στη Μέση Ανατολή: Άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ προτείνει το Ιράν, συνομιλίες για πυρηνικά αργότερα
Στη Ρωσία έφτασε ο υπουργός εξωτερικών του Ιράν Αμπάς Αραγτσί για επαφές με τον Βλαντιμίρ Πούτιν - Οι ΗΠΑ θέλουν το Ιράν να αναστείλει τον εμπλουτισμό ουρανίου για τουλάχιστον μία δεκαετία
Τάνκερ κοντά στα Στενά του Ορμούζ
Στα γαλανόλευκα η 5η λεωφόρος του Μανχάταν για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου
Η Ομογένεια της Αμερικής τίμησε την 205η επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας - Την Ελλάδα εκπροσώπησαν ο πρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, καθώς και οι βουλευτές Αθανάσιος Παπαθανάσης (ΝΔ) και Γιώργος Γαβρήλος (ΣΥΡΙΖΑ)
Παρέλαση στη Νέα Υόρκη
«Μείνετε κάτω»: Πως το λαμπερό δείπνο του Λευκού Οίκου παρουσία Ντόναλντ Τραμπ κατέληξε σε πανδαιμόνιο
Οι Αρχές καλούνται να απαντήσουν πως κατάφερε να φέρει όπλα στον χώρο της εκδήλωσης χωρίς να γίνει αντιληπτός και να φτάσει σε απόσταση αναπνοής από τον πρόεδρο των ΗΠΑ
Ο 31χρονος δράστης των πυροβολισμών στο Χίλτον της Ουάσινγκτον