Ελλάδα

Νέο περιστατικό στο μετρό Θεσσαλονίκης: Συρμός ακινητοποιήθηκε για τέσσερα λεπτά στη στάση

Εντός του συρμού υπήρξε ανησυχία, ενώ πολλοί επιβάτες, βλέποντας την καθυστέρηση, αποχώρησαν

Νέο περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας (16.12.2024) στο μετρό Θεσσαλονίκης, όπου συρμός ακινητοποιήθηκε στη στάση για τέσσερα λεπτά, με πολλούς επιβάτες να βγαίνουν έξω και να επικρατεί κλίμα ανησυχίας.

Το συμβάν στο μετρό Θεσσαλονίκης, σημειώθηκε στο σταθμό Αγίας Σοφίας μετά τις 09.30, όπου ο συρμός με κατεύθυνση τον ΝΣΣ ακινητοποιήθηκε με τις πόρτες του να παραμένουν ανοιχτές.

Εντός του συρμού υπήρξε ανησυχία, ενώ πολλοί επιβάτες, βλέποντας την καθυστέρηση, αποχώρησαν. Όσο ήταν ακινητοποιημένος ο συρμός, οι επιβάτες δεν είχαν καμία ενημέρωση από το προσωπικό.

«Θα έχουμε τα ίδια με το Σαββατοκύριακο; Σταμάτησε το μετρό», ανέφερε ηλικιωμένη επιβάτης στο karfitsa.gr.

Ο συρμός έμεινε ακινητοποιημένος για τέσσερα λεπτά, ενώ λίγο αφότου αποχώρησε για τον ΝΣΣ, στο σταθμό Αγίας Σοφίας έφτασε δεύτερος συρμός με την ίδια κατεύθυνση.

Ανάλογο περιστατικό σημειώθηκε, όπως θα δείτε στο βίντεο της Karfitsa, μετά τις 09.00 και στο σταθμό Συντριβάνι, πάλι με κατεύθυνση τον ΝΣΣ, όπου κι εκεί κάποιοι επιβάτες αποχώρησαν. Και σε αυτή την περίπτωση, λίγο μετά την αποχώρηση έφτασε νέος συρμός με την ίδια κατεύθυνση.

Υπενθυμίζεται πως δύο ημέρες νωρίτερα, το απόγευμα του Σαββάτου, βλάβη σε συρμό του μετρό στη Θεσσαλονίκη προκάλεσε γενικό «μπλακ άουτ» και για περισσότερο από δέκα λεπτά ακινητοποιήθηκαν οι συρμοί σε όλο το δίκτυο και χρειάστηκε οι επιβάτες να περπατήσουν μέσα σε τούνελ για να φτάσουν σε σταθμό.

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε σε συρμό του μετρό, ο οποίος σταμάτησε 100 μέτρα μετά τη στάση Φλέμινγκ με κατεύθυνση τον ΝΣΣ. Έμεναν άλλα 200 μέτρα για την επόμενη στάση.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Νίκο Ταχιάο, οι λόγοι της βλάβης ήταν τεχνικοί και δεν οφείλονταν σε ανθρώπινο παράγοντα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Τα προκλητικά και αινιγματικά μηνύματα του 17χρονου που σκότωσε την Μάγια στην Πολωνία: «Δεν θα μάθετε τίποτα από εμένα»
O 17χρονος που συνελήφθη στην Κατερίνη, απείλησε τους δημοσιογράφους με μηνύσεις και στη συνέχεια προσπάθησε να τους υποδείξει για δράστη, ένα άλλο άτομο
16χρονη θύμα δολοφονίας
Τα αποκαλυπτικά μηνύματα του 63χρονου πριν πυροβολήσει τον κουμπάρο του στη Θεσσαλονίκη - «Ήθελε να με βγάλει από την μέση»
«Τον απείλησα ότι θα τον σπάσω στο ξύλο. Ήθελα να τον φοβερίσω να σταματήσει να ασχολείται με την γυναίκα μου», λέει ο φερόμενος ως δράστης που αναζητείται από τις αρχές
Περιπολικό της αστυνομίας σε επεισόδιο με πυροβολισμούς στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης 1
Βίντεο ντοκουμέντο πριν από την επίθεση των κουκουλοφόρων στη Νομική Σχολή Αθηνών – Η ύποπτη μοτοσικλέτα και οι κινήσεις των δραστών
«Με χτύπησαν με τον πυροσβεστήρα στο πρόσωπο», λέει ο φοιτητής που τραυματίστηκε - Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο οι κουκουλοφόροι να ήταν και αυτοί φοιτητές της νομικής
Μοτοσικλέτα στον δρόμο 4