Ελλάδα

Ναύπλιο: Χιλιάδες ψαρόνια σε εντυπωσιακούς σχηματισμούς, «ζωγράφισαν» τον ουρανό

Τον χειμώνα, λόγω των παγετών, μεταναστεύουν και στη νότια Ευρώπη

Χιλιάδες ψαρόνια πέταξαν σήμερα (10.01.2025) στον ουρανό του Ναυπλίου, προσφέροντας ένα εντυπωσιακό θέαμα σε όσους έτυχε να κοιτάξουν…ψηλά.

Το τεράστιο σμήνος από ψαρόνια, ήταν απολύτως συγχρονισμένα σε εντυπωσιακούς σχηματισμούς, «ζωγράφισε» στο ουρανό του Ναυπλίου.

 Τα ψαρόνια ζουν και αναπαράγονται σχεδόν όλο τον χρόνο στη βόρεια και κεντρική Ευρώπη, στη νότια Αυστραλία και στη βόρεια Αμερική. 

Τον χειμώνα, λόγω των παγετών, μεταναστεύουν και στη νότια Ευρώπη, άρα και στη χώρα μας, αλλά και στην Ασία. Δεν τους αρέσει η ζέστη, αλλά ούτε και το πολύ κρύο. 

Μπορούν να μιμούνται τους ήχους άλλων πουλιών, αλλά και την ανθρώπινη ομιλία αν εξημερωθούν. Όταν ταξιδεύουν τους αρέσει να δημιουργούν ένα σμήνος, στο οποίο υπάρχει απόλυτη οργάνωση και αυστηρή ιεραρχία, γράφει το argolikeseidhseis.gr.

Τα ψαρόνια στο πίσω μέρος του σμήνους, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, αντικαθιστούν αυτά που βρίσκονται στο μπροστινό μέρος, για να ξεκουράζονται.

 Αν δουν κάποιον εχθρό να πλησιάζει, συσπειρώνονται ακόμα πιο πολύ και δημιουργούν ένα τείχος για προστασία.

Η κίνησή τους είναι εντελώς ήσυχη, ευγενική, απόλυτα συντονισμένη και κυματιστή.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Ζεσταίνουν» τις μηχανές των τρακτέρ οι αγρότες - Μπλόκα σε όλη τη χώρα, κλείνουν και το τελωνείο του Προμαχώνα
Καθημερινά τα μπλόκα σε όλη τη χώρα ενισχύονται από τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους - Κλειστή παραμένει η Εθνική Οδός Αθηνών - Θεσσαλονίκης στο μπλόκο της Νίκαιας στη Λάρισα
Μπλόκα των αγροτών
«Έρχεται κακοκαιρία, δεν χρειάζεται πανικός» - Η πρόγνωση Καλλιάνου για τις 72 ώρες με ισχυρές βροχές και καταιγίδες
Από το πρωί της Πέμπτης έως και το Σάββατο, η χώρα μας θα επηρεαστεί από ένα οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό, το οποίο θα προκαλέσει ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο τμήμα της Ελλάδας
Καιρός
Ο Σταύρος Ξαρχάκος στηρίζει τον Γιώργο Χατζιδάκι: Αγνόησαν προκλητικά την βούληση του γιου του Μάνου, είναι θέμα ηθικής
«Όλα τα υπόλοιπα όπως αν είναι κατάλληλοι οι ερμηνευτές, αν είναι οι χώροι ωραίοι και μεγαλειώδεις ή όχι, αν ζούσε ο Μάνος Χατζιδάκις τι θα έκανε, δεν έχουν καμία θέση στο θέμα, είναι απλώς κουτσομπολιό»
Σταύρος Ξαρχάκος