Ελλάδα

Χανιά: «Ήταν εντολές ανωτέρων», λέει ο δικηγόρος των αστυνομικών που δεν συνέλαβαν τον 45χρονο επιχειρηματία

«Έκαναν σωστά τη δουλειά τους, γιατί αυτές τις εντολές είχαν από την υπηρεσία τους» τόνισε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος των αστυνομικών στα Χανιά

Για «εντολές ανωτέρων» έκανε λόγο ο δικηγόρος των αστυνομικών που δεν συνέλαβαν τον 45χρονο μετά το δυστύχημα στα Χανιά , Κωνσταντίνος Γιαννελάκης

Ο δικηγόρος των αστυνομικών που δεν προχώρησαν στη σύλληψη του 45χρονου επιχειρηματία στα Χανιά μιλώντας στο Live News τόνισε πως «θέλω
να εκφράσω τη θλίψη μου και από τους εντολείς μου. Δεν πρέπει να φύγει η προσοχή από την εγκληματική συμπροφορά αυτού του ανθρώπου. Οι αστυνομικοί, ως είθισται, την επόμενη ημέρα θα προέβαιναν σε μήνυση.

Έκαναν σωστά τη δουλειά τους, γιατί αυτές τις εντολές είχαν από την υπηρεσία τους. Ο κάθε αστυνομικός δεν παίρνει τον εισαγγελέα τηλέφωνο αλλά ειδοποιείται η προϊστάμενη αρχή, ο διοικητής, και αυτός οφείλει να ενημερώσει τον εισαγγελέα. Ήταν εντολές ανωτέρων».

Εισαγγελία Χανίων: Δεν δόθηκε εντολή για μη σύλληψη

Διαψεύδει κατηγορηματικά η Εισαγγελία Πρωτοδικών Χανίων τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι είχε δοθεί πάγια εντολή να μη συλλαμβάνονται τα οδηγοί που βρίσκονται υπό την επήρεια αλκοόλ. Η πληροφορία αυτή είχε προκύψει μετά τις παραλείψεις που οδήγησαν στο τροχαίο δυστύχημα στη Σούδα, όπου έχασε τη ζωή του ο 22χρονος Παναγιώτης.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Χανίων σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι δεν είχε δοθεί τέτοια εντολή ή οδηγία ούτε γραπτή ούτε προφορική. Υπενθυμίζεται ότι ο 45χρονος οδηγός της Porsche ήταν μεθυσμένος όταν έπεσε πάνω στο αυτοκίνητο του 22χρονου Παναγιώτη, σκοτώνοντάς τον.

Νωρίτερα, λίγο πριν το δυστύχημα, αστυνομικοί τον είχαν σταματήσει για έλεγχο και τον βρήκαν μεθυσμένο, ενώ παλιότερα του είχε αφαιρεθεί το δίπλωμα.

Μόλις λίγες μέρες μετά το θανατηφόρο τροχαίο στη λεωφόρο Σούδας στα Χανιά, η Εισαγγελία αναφέρει ότι δεν ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών από τις αστυνομικές αρχές, είτε από άλλον εκπρόσωπό τους ότι ο δράστης βρέθηκε να οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλ, πριν το δυστύχημα.

Επίσης στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι δεν δόθηκε εντολή από τον Εισαγγελέα να αφεθεί ελεύθερος ο δράστης, αφού δεν υπήρξε καν σύλληψή του από την αστυνομία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Το παιδί μας χάθηκε» - Τα σπαρακτικά λόγια της μητέρας του 34χρονου δύτη που πνίγηκε στο «Πηγάδι του Διαβόλου» στη Βουλιαγμένη
Φως για τα αίτια που οδήγησαν στον θάνατο του δύτη αναμένεται να ρίξουν τα αποτελέσματα της νεκροψίας-νεκροτομής, καθώς και η εξέταση του καταδυτικού εξοπλισμού που χρησιμοποιούσε τη μοιραία στιγμή
Βουλιαγμένη: «Το παιδί μας χάθηκε» – Τα σπαρακτικά λόγια της μητέρας του 34χρονου δύτη που πνίγηκε στο «Πηγάδι του Διαβόλου»
«Κρύο, βροχές ακόμα και χιόνια στα ορεινά φέρνει ο Απρίλιος» λέει ο Κολυδάς - Θερμοκρασίες σε ελεύθερη πτώση την επόμενη εβδομάδα
Ο γνωστός μετεωρολόγος, Θοδωρής Κολυδάς, έκανε μια ανάρτηση για τον καιρό των επόμενων ημερών σημειώνοντας πως: «Από σήμερα το βράδυ και από τα δυτικά, ο καιρός θα αρχίσει να χαλάει σταδιακά»
Βασίλης Παπαδόπουλος
25η Μαρτίου: Αποκλείστηκαν στη Γαύδο οι 21 μαθητές από τη Βούλα που παρέλασαν στο ακριτικό νησί
Ενώ ο καιρός δεν είναι τόσο απαγορευτικός, οι ίδιοι έχουν αποκλειστεί στη Γαύδο και κανείς δεν τους έχει απαντήσει υπεύθυνα για το πότε θα είναι σε θέση να αναχωρήσουν αναφέρει ο πρόεδρος του ΔΣ του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων
25η Μαρτίου: Αποκλείστηκαν στη Γαύδο οι 21 μαθητές από τη Βούλα που παρέλασαν στο ακριτικό νησί