Κόσμος

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζητά αναφορά για τον αντίκτυπο που θα έχει η αναστολή βοήθειας από τις ΗΠΑ

Από την έναρξη της ρωσικής εισβολής, η Ουκρανία βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην ανθρωπιστική βοήθεια από το εξωτερικό

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε πως ζητήσει λεπτομερή αναφορά για τους τρόπους αντιμετώπισης των επιπτώσεων που θα έχει η απόφαση της κυβέρνησης Τραμπ για «πάγωμα» της βοήθειας που χορηγούν οι ΗΠΑ σε ξένες χώρες.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε ότι ο αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ολεξίι Κουλέμπα και άλλοι αξιωματούχοι θα πρέπει να αξιολογήσουν τις επιπτώσεις σε εθνικό επίπεδο της απόφασης του Λευκού Οίκου, η οποία έχει στόχο να επανεξετάσει εάν η βοήθεια που χορηγούν οι ΗΠΑ σε ξένες χώρες συνάδει με την εξωτερική πολιτική της νέας αμερικανικής κυβέρνησης.

«Πρόκειται για ανθρωπιστικά προγράμματα… τα περισσότερα εκ των οποίων δεν εκτελούνται από την ουκρανική κυβέρνηση αλλά διανέμονται απευθείας στις κοινότητές μας», είπε ο Ζελένσκι σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα που δόθηκε απόψε στη δημοσιότητα. «Θα καθορίσουμε ποια από αυτά είναι ζωτικής σημασίας και απαιτούν άμεσα λύσεις», συμπλήρωσε.

«Αναμφίβολα, θα υποστηρίξουμε προγράμματα προτεραιότητας, όπως αυτά που αφορούν τα παιδιά της Ουκρανίας και τους βετεράνους μας, αλλά και εκείνα που αφορούν την προστασία των υποδομών μας», διαβεβαίωσε ο Ζελένσκι.

Από την έναρξη της ρωσικής εισβολής, η Ουκρανία βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην ανθρωπιστική βοήθεια από το εξωτερικό, με τις ΗΠΑ να προσφέρουν οικονομική ενίσχυση ύψους πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βατικανό: Ο σκληρός αγώνας για την επιβίωση της Ρώμης και η LGBTQ+ κοινότητα που θα επηρεάσει στην εκλογή του νέου Πάπα
Αμφισβητούν την διακυβέρνηση του Πάπα Φραγκίσκου οι καρδινάλιοι - Στόχος των μελών του Κονκλαβίου να γίνει ξανά η Ρώμη το επίκεντρο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας
Καρδινάλιοι
Ο βασιλιάς Κάρολος νιώθει προδομένος με τον πρίγκιπα Χάρι: «Δεν σεβάστηκε τη θεσμική ουδετερότητα του πατέρα του»
Ο Χάρι κατηγόρησε ευθέως τον πατέρα του για το ότι δεν του μιλάει και δήλωσε πως «δεν βλέπει πιθανότητα να επιστρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο με την οικογένειά του»
Ο βασιλιάς Κάρολος 1
Ζελένσκι: Θεατρινισμός Πούτιν η τριήμερη κατάπαυση πυρός – «Δεν μπορούμε να εγγυηθούμε την ασφάλεια των ξένων ηγετών στη Μόσχα»
«Κανείς δεν θα βοηθήσει τον Πούτιν να παίξει αυτό το παιχνίδι για να δημιουργήσει μία ήπια ατμόσφαιρα για την έξοδο του από την απομόνωση στις 9 Μαΐου»
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι 7
11 νεκροί, ανάμεσά τους και τρία παιδιά από επίθεση του Ισραήλ σε καταυλισμό στη Λωρίδα της Γάζας
Ανάμεσα στους 8 νεκρούς που έχουν ήδη αναγνωριστεί, όλοι μέλη της ίδιας ευρύτερης οικογένειας, βρίσκονται ένα κοριτσάκι κι ένα αγοράκι ηλικίας ενός έτους και ένα βρέφος ενός μήνα
Πολλοί νεκροί από Ισραηλινή επίθεση στη Γάζα