Επιχειρήσεις

Streaming, αποθήκευση ενέργειας και εφαρμογές για έξυπνες πόλεις μπαίνουν στο καταστατικό της ΔΕΗ

Οι μέτοχοι καλούνται να εγκρίνουν τις αλλαγές στη σημερινή γενική συνέλευση του ομίλου

Σειρά νέων δραστηριοτήτων πρόκειται να προστεθεί στο καταστατικό της ΔΕΗ, καθώς ο όμιλος επιχειρεί άνοιγμα τόσο εντός του κλάδου της ενέργειας, όσο και ευρύτερα.

Συγκεκριμένα, στη σημερινή Γενική Συνέλευση το τρίτο θέμα στην ημερήσια διάταξη αφορά την τροποποίηση άρθρων του καταστατικού. Καταρχήν, στο σκοπό της επιχείρησης προστίθεται εκτός από την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και η αποθήκευση, καθώς η ΔΕΗ έχει βάλει ήδη μπροστά επενδύσεις σε μονάδες με μπαταρίες, αλλά και αντλησιοταμίευση, στα πλαίσια του νέου επενδυτικού της προγράμματος που παρουσιάστηκε πρόσφατα.

Επίσης, προστίθεται η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών και επιθεωρήσεων, η χρηματοδότηση ενεργειακών έργων και η διενέργεια ενεργειακών ελέγχων.

Πέρα από τα παραπάνω, αίσθηση προκαλεί η επέκταση στις υπηρεσίες ψυχαγωγίας, πολυμέσων και ζωντανής μετάδοσης (streaming), όπως και η ανάπτυξη, εγκατάσταση και διαχείριση εφαρμογών έξυπνων πόλεων και συστημάτων φωτισμού.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Επιχειρήσεις
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Επιχειρήσεις: Περισσότερα άρθρα
Bahri Week: Εφοπλιστές κατά ΙΜΟ – «Δεν θα πληρώσουμε για κάτι που δεν υπάρχει»
Στο πλαίσιο της Bahri Week στο Ντουμπάι, η ναυτιλιακή ηγεσία προειδοποιεί ότι οι μη ρεαλιστικοί κανονισμοί και οι υψηλοί φόροι θα αυξήσουν το κόστος για καταναλωτές και επιχειρήσεις, ενώ ζητούν πρακτικές λύσεις και τεχνολογική ετοιμότητα
Bahri Week Dubai
Η ELPEDISON έγινε «Enerwave»
Με όραμα να προσφέρει πρωτοποριακές και βιώσιμες ενεργειακές λύσεις, η Enerwave, ως πλήρες μέλος ενός από τους μεγαλύτερους και πιο γρήγορα αναπτυσσόμενους ενεργειακούς Ομίλους της ΝΑ Ευρώπης
Στιγμιότυπο από την παρουσίαση της Enerwave σε εκπροσώπους του πολιτικού, επιχειρηματικού, θεσμικού και ενεργειακού κλάδου, δημοσιογράφους, συνεργάτες και στελέχη του Ομίλου