Ελλάδα

O ΕΦΕΤ ανακαλεί κατεψυγμένο ψάρι – Πρόκειται για γλαύκο φέτα, βρέθηκε ποσότητα υδραργύρου

«Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το προϊόν να μην το καταναλώσουν»

Στην ανάκληση του προϊόντος «Γλαύκος φέτα κατεψυγμένος», προχώρησε ο ΕΦΕΤ.

Σε σημερινή (23.06.2025) ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΕΦΕΤ, αναφέρει πως ανακαλείται παρτίδα του συγκεκριμένου προϊόντος «διότι βρέθηκε να περιέχει ποσότητα υδραργύρου σε συγκέντρωση μεγαλύτερη από το μέγιστο επιτρεπόμενο όριο».

Η παρτίδα φέρει τον κωδικό, LOT 49930924 και  παράγεται από την επιχείρηση ΓΟΓΓΑΚΗΣ Α.Ε.Β.Ε., με ημερομηνία κατάψυξης 08-04-24, ημερομηνία συσκευασίας 02-10-24 και ημερομηνία ανάλωσης 08-04-26.

«Ο Ε.Φ.Ε.Τ και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ηπείρου, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος έλεγχος για την παρακολούθηση χημικών παραμέτρων Ασφάλειας Τροφίμων- Έλεγχος για τον προσδιορισμό μετάλλων σε τρόφιμα» έτους 2025, προέβη σε δειγματοληψία ΓΛΑΥΚΟΣ ΦΕΤΑ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΟΣ, Κ.Α. Ατλαντικός Ωκεανός FAO 34, χώρα παραγωγής Ισπανίας», αναφέρει η ανακοίνωση.

«Το προϊόν εξετάστηκε από το Α’ Τμήμα της Χημικής Υπηρεσίας Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας, του Γενικού Χημείου του Κράτους, της Α.Α.Δ.Ε. και χαρακτηρίστηκε μη κανονικό – μη ασφαλές διότι βρέθηκε να περιέχει ποσότητα υδραργύρου σε συγκέντρωση μεγαλύτερη από το μέγιστο επιτρεπόμενο όριο.Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω τροφίμου και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν να μην το καταναλώσουν», καταλήγει.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Νοσοκομείο Γεννηματάς: «Στις 20 Ιουλίου έγινε η συντήρηση στο ασανσέρ που έπεσε – Δεν διαπιστώθηκε καμία βλάβη»
Η ανάρτηση του υπουργού Υγείας για το σοβαρό περιστατικό - Ο υπεύθυνος της εταιρίας που έχει αναλάβει την συντήρηση του ασανσέρ αλλά και ο τεχνικός ασφάλειας του Νοσοκομείου αφέθηκαν ελεύθεροι
Νοσοκομείο Γεννηματάς
Λένα Σαμαρά: Σήμερα το «στερνό» αντίο στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών – Η άγνωστη ζωή της και ο ξαφνικός θάνατος
Η νεαρή γυναίκα έφυγε από τη ζωή στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» μετά από επιληπτικό επεισόδιο και ανακοπή καρδιάς – Οι αναρτήσεις του Αντώνη Σαμαρά και η επιθυμία της οικογένειας
Λένα Σαμαρά 1