Ελλάδα

Χαλκιδική: Απομακρύνθηκαν 700 ξαπλώστρες και 300 ομπρέλες από παραλία – Δείτε το πριν και το μετά

Ο ιδιοκτήτης των κατασκευών, προχώρησε ο ίδιος στην απομάκρυνσή τους, αποφεύγοντας με αυτόν τον τρόπο την οικονομική επιβάρυνση
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σχεδόν 700 ξαπλώστρες και 300 ομπρέλες, που καταλάμβαναν αυθαίρετα περίπου 2.500 τετραγωνικά μέτρα κοινόχρηστου δημόσιου χώρου, απομακρύνθηκαν από την παραλία της Αφύτου στην Χαλκιδική.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Κασσάνδρας στη Χαλκιδική, την περασμένη Πέμπτη 10 Ιουλίου, ο Δήμος σε συνεργασία με την Κτηματική Υπηρεσία Χαλκιδικής και με την παρουσία ανδρών του ΑΤ Κασσανδρείας, προχώρησε στην εκτέλεση Πράξης Απομάκρυνσης αυθαίρετων εγκαταστάσεων στον αιγιαλό της Αφύτου. Στο πλαίσιο αυτό απομακρύνθηκαν τόσο οι ξαπλώστρες όσο και οι ομπρέλες που είχαν στηθεί παράνομα.

Μάλιστα, ο ιδιοκτήτης των κατασκευών, μετά από σχετική ενημέρωση των αρμόδιων Αρχών, προχώρησε ο ίδιος στην απομάκρυνσή τους, αποφεύγοντας με αυτόν τον τρόπο την οικονομική επιβάρυνση που συνεπάγεται η εκτέλεση της διαδικασίας από τις υπηρεσίες του Δημοσίου.

Ωστόσο, παρά τη συμμόρφωσή του με την Πράξη Απομάκρυνσης, θα του επιβληθεί το προβλεπόμενο από τον νόμο πρόστιμο, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Το πριν και μετά στην παραλία της Χαλκιδικής
Κάτω το πώς ήταν η παραλία και πάνω όπως έγινε μετά την απομάκρυνση των αυθαίρετων κατασκευών

Ο Δήμος Κασσάνδρας τονίζει πως συνεχίζει με συνέπεια την προσπάθεια διασφάλισης της νομιμότητας και της ελεύθερης πρόσβασης των πολιτών στον δημόσιο χώρο, με σεβασμό στο περιβάλλον, στους κατοίκους και στους επισκέπτες της περιοχής.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Πολεμική Αεροπορία:
Από το ιστορικό Spitfire και το θρυλικό Phantom στα σύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη F-16 και Rafale
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΦΛΟΙΣΒΟΥ
Φρίκη στο Ηράκλειο: 30χρονος παρέσυρε με το αυτοκίνητο την 27χρονη σύζυγό του μπροστά στα ανήλικα παιδιά τους
Η γυναίκα βρέθηκε αιμόφυρτη στον δρόμο από περαστικούς οι οποίοι κάλεσαν την αστυνομία - Ο 30χρονος υποστηρίζει ότι άνοιξε μόνη της την πόρτα και έφυγε στο κενό - Τι εξετάζουν οι αρχές
Περιπολικό της Αστυνομίας
Διαφορές για ναρκωτικά φαίνεται να οδήγησαν στη δολοφονία του 54χρονου στη Θεσσαλονίκη - «Δεν ξέρουμε γιατί τον σκότωσαν ούτε ποιοι ήταν», λέει ξάδερφος του
Οι διασώστες συνεχίζουν να ψάχνουν την σορό του στον Λουδία ποταμό, όπου και οι δολοφόνοι του παραδέχτηκαν ότι τον πέταξαν, με τις έρευνες να παραμένουν άκαρπες
Το σπίτι του και το θύμα