Ελλάδα

Αγία Παρασκευή: Λίγο πριν εκτελέσουν τον Πολωνό καθηγητή δράστης και ηθική αυτουργός έστελναν φωτογραφίες από το σημείο της δολοφονίας

Η πρώην σύζυγός του Πολωνού καθηγητή συνελήφθη ως ηθική αυτουργός της δολοφονίας του - Αρνείται να ομολογήσει

Μπορεί η δολοφονία του Πολωνού καθηγητή στην Αγία Παρασκευή να έχει διαλευκανθεί και οι αξιωματικοί του ανθρωποκτονιών να την έχουν δέσει για τα καλά, όμως η σύζυγός του που θεωρείται η ηθική αυτουργός δεν έχει σπάσει και αρνείται κάθε συμμετοχή στο στυγερό έγκλημα.

Η γυναίκα επιμένει πως δεν έχει καμία εμπλοκή στην δολοφονία στην Αγία Παρασκευή. Την ίδια ώρα όμως, ο σύντροφός της, που συνελήφθη μαζί με τρεις αλλοδαπούς που τον βοήθησαν, έχει ομολογήσει ότι σκότωσε τον καθηγητή έπειτα από εντολές της γυναίκας.

Τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί είναι αδιάσειστα. Λίγα λεπτά πριν από το έγκλημα η γυναίκα και ο σύντροφός της είχαν ανταλλάξει φωτογραφίες από το σημείο που έγινε η δολοφονία του πρώην συζύγου της. Οι φωτογραφίες είχαν σβηστεί αλλά οι αστυνομικοί τις ανέκτησαν.

Οπως ισχυρίστηκαν στην αστυνομία οι τρεις αλλοδαποί είχαν συμφωνήσει να ξυλοκοπήσουν τον καθηγητή και να τον τρομοκρατήσουν με το πιστόλι.

Οι εν λόγω άνδρες φέρονται να μετέφεραν τον δράστη στον τόπο του εγκλήματος και να του έδωσαν ένα Τοκάρεφ με το οποίο ο τελευταίος πυροβόλησε και σκότωσε τον καθηγητή.

Γι’ αυτή τους την πράξη είχαν πάρει 2.000 ευρώ ο καθένας. Ωστόσο, μετά την δολοφονία τον εκβίαζαν και απαίτησαν 30.000 ευρώ προκειμένου να τον καταδώσουν για την δολοφονία του καθηγητή. Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι δεν έχει βρεθεί ακόμα το όπλο με το οποίο έγινε το έγκλημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, το σχέδιο για τη δολοφονία φαίνεται να προέκυψε μετά την απόφαση ενός δικαστηρίου για την επιμέλεια των παιδιών εναντίον της πρώην συζύγου του καθηγητή.

Όπως προβλέπει η απόφαση, ο καθηγητής θα μπορούσε να παίρνει τα δύο παιδιά που είχε αποκτήσει με την πρώην σύζυγό του στο εξωτερικό.

Σήμερα (17/07/25) οδηγούνται στον εισαγγελέα οι κατηγορούμενοι. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Δελφοί – Σπυρίδων Ζαβιτσάνος: Νομοτελειακή η αλλαγή στην τηλεόραση, είμαστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρουμε
«Η τηλεόραση είναι μία υπερδύναμη που τη φανταζόταν ο άνθρωπος κάποτε και την έχει κατακτήσει με την τεχνολογία», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΔΣ της Alter Ego Media
Σπυρίδων Ζαβιτσάνος
Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών για υποκλοπές: Έντονη ανησυχία για κίνδυνο παραγραφής αδικημάτων
«Ο χρόνος τέλεσης των μερικότερων διερευνώμενων πράξεων ξεκινά από το καλοκαίρι του 2020 και καταλήγει στο β' εξάμηνο του 2021, μέχρι και σήμερα δεν έχει σημειωθεί καμία δικονομική πρόοδος»
Ευελπίδων