Ελλάδα

Νεκρή η γυναίκα που είχε χαθεί στον Όλυμπο – Εντοπίστηκε από διασώστρια

Είχε βρεθεί χωρίς τις αισθήσεις της κοντά στο καταφύγιο «Πριόνια»

Νεκρή είναι η 45χρονη τουρίστρια που αναζητούνταν από δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας το μεσημέρι του Σαββάτου 19 Ιουλίου, στον Όλυμπο, κοντά στο καταφύγιο «Πριόνια». Η ίδια έπαθε ανακοπή και έπεσε σε μονοπάτι δύο χιλιόμετρα από το καταφύγιο. 

Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στη 13:30 το μεσημέρι στον Όλυμπο. Τη 45χρονη, που πληροφορίες λένε ότι πρόκειται για Γερμανίδα τουρίστρια, εντόπισε εθελόντρια γιατρός της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης μετά από το τηλεφώνημα που είχαν κάνει τα παιδιά της, 16 και 18 ετών, στο 112. Η γυναίκα βρέθηκε στο μονοπάτι Ε4, από το καταφύγιο «Πριόνια» προς το καταφύγιο «Σπήλιος Αγαπητός», χωρίς τις αισθήσεις της.

Για την επιχείρηση διάσωσης κινητοποιήθηκαν 14 πυροσβέστες, από τις πυροσβεστικές υπηρεσίες Λιτόχωρου και Κατερίνης, καθώς και η Ορειβατική Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης (ΟΟΕΔ) της 2ης ΕΜΑΚ.

Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε τις απογευματινές ώρες αλλά παρά τις προσπάθειες των αρχών η γυναίκα δεν τα κατάφερε. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Έκανα το σπίτι μου καταφύγιο, πήγαμε τέσσερις και γυρίσαμε όλοι» λέει επαναπατρισθείσα από το Άμπου Ντάμπι
«Η κόρη μου, Βικτώρια, ήταν η αφορμή να πω μέσα μου "πρέπει να φύγεις" μια μέρα που δεχτήκαμε δύο απανωτά αλέρτ, και το παιδί μου μού είπε "Μαμά, φοβάμαι!"» περιγράφει η Μαρία Θεοχάρη
Επαναπατρισθείσα
Καιρός αύριο: Τοπικές βροχές σε όλη τη χώρα, καταιγίδες στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και πτώση της θερμοκρασίας
Η θερμοκρασία θα φτάσει στα δυτικά, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 15 και τοπικά τους 16 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 13 με 14 βαθμούς Κελσίου
καιρός